Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 12 Ιανουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A_2
 
Μέλημα της Κυβέρνησης είναι να ενταχθούν και πάλι στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ, υποστήριξαν οι βουλευτές Πιερίας του Πα.Σο.Κ., κατά την ετήσια εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ στο νομό μας.
Ο Κουκοδήμος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της επανόδου των συνταξιούχων στο ΙΚΑ αλλά όπως σημείωσε «θα περιμένει να προωθηθεί αυτή η διαδικασία, ώστε το ζήτημα να μη μείνει στα λόγια.»
Αυτός που «τάραξε τα νερά» (και τα νεύρα των βουλευτών) ήταν ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, ο οποίος εκφράστηκε με βαριές κουβέντες εναντίον των βουλευτών (της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης), ενώ από τις βολές του δεν γλίτωσαν ούτε οι συνάδελφοί του στο ΔΣ της Ομοσπονδίας για τους οποίους είπε ότι οι μισοί είναι υπέρ του να παραμείνουν οι Συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ στο ΙΚΑ και..... οι άλλοι μισοί να επανέλθουν.
Η τοποθέτηση του γραμματέα της Ομοσπονδίας (η οποία προφανώς και δεν εκφράζει το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων της Πιερίας), προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τεσσάρων βουλευτών, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους.
«Λάδι στη φωτιά», έριξε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, ο οποίος επίσης κατηγόρησε την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση για «εμπαιγμό» ως προς το ζήτημα επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος. Την ανάγκη να επιστρέψουν στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ Πιερίας, τόνισε και ο νομάρχης Γ. Παπαστεργίου.
Όσον αφορά την εκδήλωση, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού πολύς ήταν ο κόσμος που παραβρέθηκε, διασκεδάζοντας μέχρι τα… μεσάνυχτα!
A_22

«Σε κάθε νόμο του ελληνικού κράτους που θεσπίζει κάποιο πρόστιμο ή χρηματική ποινή, αναφέρεται ότι ο αρμόδιος υπουργός με απόφασή του μπορεί να αυξομειώνει τα προβλεπόμενα ποσά. Στην συγκεκριμένη σύμβαση Παραχώρησης αναφέρεται: “Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να αυξάνεται το ποσό της αστικής ποινής που προβλέπεται…”
Δηλαδή η πολιτεία διατήρησε το δικαίωμα να αυξάνει το ποσό της αστικής ποινής, αλλά όχι να το μειώνει.» Αυτό αναφέρεται σε επιστολή του Νομικού Συμβούλου της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, Μ. Παπά και η οποία δημοσιεύεται ολόκληρη στην ιστοσελίδα otposmou.gr
Υπάρχει ακόμα κάποιος που αμφισβητεί το «αποικιοκρατικό» της σύμβασης; Όσο για τα «καθρεφτάκια», δεν είναι άλλα από τους διορισμούς «δικών μας» στα διόδια. Πάντως υπήρξαν δήμαρχοι και βουλευτές, που δεν ενέδωσαν στον πειρασμό, παρά την πίεση που τους άσκησαν κάποιοι εκ των ψηφοφόρων τους.

A_3
Γεύμα σε ιδιοκτήτες και δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης παρέθεσε χθες το μεσημέρι η διοίκηση του ΕΒΕ Πιερίας. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, μίλησε με θερμά λόγια για τη συμβολή του τύπου στην ανάδειξη των προβλημάτων της Πιερίας, ενώ δεν έκρυψε και τις προθέσεις του για το 2010.

«Εισακούστηκε η φωνή της Πιερίας από αυτούς που διαχειρίζονται την εξουσία, έδειξαν ευαισθησία και σταμάτησαν την Αιγαίον ΑΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα «Όχι στα διόδια Αιγινίου», αναφερόμενη στην αναστολή (για δεύτερη φορά) των «εγκαινίων» του νέου σταθμού.
Από πού προκύπτει ότι είναι ευαίσθητα τα αυτιά όσων διαχειρίζονται τη εξουσία; Δυο φορές μας έκανε καψόνι η «Αιγαίο» (με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού) και κανείς από τους διαχειριστές της εξουσίας δεν μας ενημέρωσε ότι δεν είχε το δικαίωμα.
Από την άλλη, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, μάλλον βαριακούνε για τα καλά, αφού κι αυτούς τους έπιασε στον ύπνο η εταιρεία.

«Αν κλαίγαμε, όταν ήμασταν μικρά παιδιά μέσα από το facebook, ακόμη και η ίδια η μάνα μας θα μας άφηνε πεινασμένους!», είπε ο Ηλίας Τσολακίδης, της Ομάδας εθελοντικής Δράσης, ζητώντας από τους Πιεριείς να αφήσουν για λίγο το διαδίκτυο και να κατέβουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν για τα διόδια.
Ευτυχώς, η κυβέρνηση δεν είναι σαν τη μάνα μας, που δεν ξέρει από ίντερνετ. Κατέχει άριστα τη διαδικτυακή επικοινωνία και μπορούμε να κλαίμε ΚΑΙ εκεί.
Ένα είναι σίγουρο πάντως: αν δεν κλάψουμε, αν δεν ουρλιάξουμε (στο ίντερνετ και στο δρόμο) δεν πρόκειται από μόνη της να σκεφτεί να μας ταϊσει. Ή τουλάχιστον να μας προστατέψει από το να μας φάνε οι εταιρείες.

NOMARXHS
Με τον Δήμαρχο του Σελτζούκ Huseyin Vefa Ulgur συναντήθηκε ο Νομάρχης Πιερίας, που βρέθηκε στη Σμύρνη ως υψηλός αξιωματούχος της Ε.Ε.
Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε συγκινημένος από τη υποδοχή που του επεφύλαξε ο, αδελφοποημένος με το Δίο, δήμος τα γειτονικής Τουρκίας, και μαγεμένος από την ομορφιά του τόπου, της αλησμόνητης πατρίδας των κατοίκων της Ν. Εφέσσου Πιερίας.

KALLIKARATHS
Επειδή μιλάμε για Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, βάφτισαν τον Καποδίστρια 2 «Καλλικράτης».
Μεγάλη ιδέα θα έχουν οι αρχιτέκτονες της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης για να συγκρίνουν το πόνημά τους με τους Παρθενώνες που έχτισε ο Καλλικράτης!

«Βλέπω κάθε πρωί όλα τα πρωϊνάδικα και χθες κανένα δεν είχε θέμα την κινητοποίηση στα διόδια Αιγινίου», είπε χθες ο Νομάρχης.
Κακό αυτό. Διότι άμα δε γίνεις θέμα σε αθηναϊκό κανάλι, κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά. Αυτή είναι η νέου τύπου δημοκρατία.

Επιτροπή για τις βλαβερές συνέπειες του ΧΥΤΑ Κατερίνης δημιούργησαν κάτοικοι της Χράνης, του Κορινού, της Τραπεζούντας και του Αγιάννη.
Γιατί, παρά τα περί του αντιθέτου των υπηρεσιών (και των πολιτικών προϊσταμένων) του δήμου και της Νομαρχίας, ο Μπουφόλακας ( το ρέμα που περνάει από το ΧΥΤΑ και καταλήγει στη θάλλασα, μεταξύ Κορινού και Παραλίας)  βρωμάει και ζέχνει και κατά πως λένε ο ΧΥΤΑ δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
Για την ώρα ζήτησαν από το τμήμα περιβάλλοντος της Νομαρχίας να κάνει έλεγχο στο χώρο (και στα ενδεχόμενα διαρρέοντα στραγγίδια), τα αποτελέσματα του οποίου η υπηρεσία δεσμεύτηκε να τους τα κοινοποιήσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/  

Δεν υπάρχουν σχόλια: