Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ζητείται λύση

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Παρά τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις στη ΝΔ για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου, το αδιέξοδο παραμένει

Ζητείται λύση

Κάλεσμα προς τους «4» υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ για την εξεύρεση κοινής λύσης στο θέμα της εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ απηύθυνε η Επιτροπή Συνεδρίου του κόμματος, εξουσιοδοτώντας τον Δ.Σιούφα να έλθει σε επαφή μαζί τους.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Δημήτρης Σιούφας τόνισε ότι έχει ήδη έλθει σε επαφή με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία του απάντησε ότι έχει καταθέσει τις προτάσεις της και πέραν αυτού ότι θα αποδεχθεί όποια λύση συμφωνηθεί, αρκεί να καταλήγει στη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.

Στη συνέχεια ο κ. Σιούφας επικοινώνησε με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδης, ο οποίος του εξήγησε ότι το απόγευμα (χθες) πρέπει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της πόλης.

Ωστόσο, δήλωσε ότι θα αποδεχθεί οποιαδήποτε πρόταση συμφωνηθεί.

Οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς προσήλθαν στα γραφεία της ΝΔ στις 7 χθες το απόγευμα.

«Αν εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στην κατεύθυνση της συμμετοχής της βάσης στην εκλογή αρχηγού θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Καραμανλή, ώστε να τον ενημερώσω και από εκεί να πάρω νέες οδηγίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας.

Ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι η ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής προσδιορίζεται από το άρθρο 19 του Καταστατικού και αφορά στην προπαρασκευή και στην εποπτεία των εργασιών του συνεδρίου.

«Η ευθύνη της συνίσταται στην προπαρασκευή και στην εποπτεία του συνεδρίου, ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει οριστεί από τον πρόεδρο, σύμφωνα με το καταστατικό για την εκλογή νέου αρχηγού, είναι η 7η Νοεμβρίου» τόνισε.

Επίσης ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι η Οργανωτική έχει αυτή τη συγκεκριμένη αποστολή και μόνο και δεν μπορεί να την υπερβεί γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Το σχόλιο της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει τις διεργασίες στη ΝΔ για την εκλογή της ηγεσίας της δήλωσε ότι «θα ήταν άκομψο να μιλήσουμε για τα εσωτερικά άλλου κόμματος», προσθέτοντας ότι «η πορεία θα δείξει τί γίνεται σε αυτό το κόμμα».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση «θα χαλαρώσει» εξαιτίας της κατάστασης στη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι σοβαρότατος, όμως ο ρόλος της κυβέρνησης είναι ακόμη πιο σοβαρός.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: