Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Περιπτερούχος δίπλα στα έργα της υπογειοποίησης του Σ.Σταθμού έμεινε χωρίς τζίρο και δεν μπορεί να εξοφλήσει χρέη του


Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του

* Ζήτησε από το Δ. Κατερίνης, το μήνα Μάιο, να του μεταθέσει το περίπτερο, αλλά μέχρι στιγμής δεν βρήκε ανταπόκριση


* Και τώρα η τράπεζα τον απειλεί με κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων για οφειλή 2.000 ευρώ

Δημότης της Κατερίνης που διατηρεί περίπτερο στο Σ. Σταθμό και συγκεκριμένα εκεί που συνεχίζονται σήμερα τα έργα της υπογειοποίησης, κινδυνεύει να χάσει περιουσιακά του στοιχεία, αφού δεν έχει να πληρώσει δόσεις δανείου του λόγω παντελούς έλλειψης τζίρου.

Το πρόβλημα

Ο συγκεκριμένος δημότης από τον περασμένο Απρίλιο, αφότου δηλαδή άρχισαν τα έργα στη Λ. Ιασωνίδη, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον δουλειά και μάλιστα σε μια περίοδο όπου βρίσκεται στην κορύφωσή της η παγκόσμια οικονομική κρίση που επηρεάζει και τη χώρα μας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα το Μάιο, κατέθεσε αίτημα στο Δ. Κατερίνης για να μετατεθεί το περίπτερο σε άλλη περιοχή, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει τίποτε το ουσιαστικό από την πλευρά του δήμου, ο άνθρωπος αυτός έχασε πλέον το εισόδημά του και τώρα πια κινδυνεύει να χάσει και περιουσιακά του στοιχεία λόγω οφειλής 2.000 ευρώ.


Σε τραγική κατάσταση

Έχει επισκεφθεί πολλές φορές στο Δ. Κατερίνης για το ζήτημα της μετάθεσης του περιπτέρου του, δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε, γι αυτό και οι τελευταίες του ελπίδες εναποτίθενται στο Επιμελητήριο Πιερίας καθώς και σε μια ενδεχόμενη ρύθμιση βάσει όσων έχουν εξαγγελθεί από τη νέα κυβέρνηση περί παγώματος ληξιπρόθεσμων και άλλων χρεών.

Βρίσκεται σήμερα σε δεινή κατάσταση και εάν ο δήμος Κατερίνης δεν τον βοηθήσει μεταθέτοντας άμεσα το περίπτερό του, τότε τα ληξιπρόθεσμα χρέη του θα αυξηθούν και θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στο δρόμο.


Η απειλή της τράπεζας

Άλλωστε, η τράπεζα στην οποία οφείλει τα δάνεια, του έχει στείλει σχετικό σημείωμα και τον προειδοποιεί ότι «παρά τις επανειλημμένες επιστολές μας δεν εξοφλήσατε τις ανωτέρω ληξιπρόθεσμες οφειλές του δανείου σας (πλέον τόκων και υπερημερίας), δόθηκε ήδη εντολή στο αρμόδιο τμήμα της τράπεζάς μας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές ενέργειες για την αναγκαστική είσπραξη των ως άνω οφειλών καθώς και του άληκτου κεφαλαίου του δανείου σας, το οποίο σύμφωνα με σχετικό όρο της σύμβασης, άμεσα πρόκειται να καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό»!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: