Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Το πρώην αυθαίρετο σε δασική περιοχή του εισαγγελέα Γ.Σανιδά που νομιμοποιήθηκε ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!!

Τετάρτη, 1 Ιούλιος 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ...ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το πρώην αυθαίρετο σπίτι που νομιμοποίησε μια ημέρα πριν τα Χριστούγεννα(!!!) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς. Και ας μας κάνει άρση απορρήτου. Πρόκειται για το εξοχικό του στο Πόρτο Γερμενό, σε έκταση που κάποτε ήταν δασική και διακατεχόμενη. Σε οικόπεδο 500 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται εκτός σχεδίου, ο ανώτατος εισαγγελέας ανήγειρε διώροφη κατοικία συνολικής επιφάνειας 190 τ.μ.
Στις 29 Νοεμβρίου 2004 κάτοικος της περιοχής, ο Σ. Τσαχαγιάκος, προέβη σε ενυπόγραφη καταγγελία στη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Ελευσίνας. Η...
Πολεοδομία διενεργεί στις 22 Δεκεμβρίου 2004 αυτοψία παρουσία του ιδιοκτήτη.
Διαπιστώνονται πολαιοδομικές παραβάσεις και με την έκθεση της κοινοποιεί και το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου, συνολικού ύψους 11.712 ευρώ. Εν τω μεταξύ, στις 8 Δεκεμβρίου 2004, ο κ. Σανιδάς υποβάλλει στην Πολεοδομία αίτηση νομιμοποίησης της οικοδομής, η οποία εξετάζεται κατά προτεραιότητα και στις 24 Δεκεμβρίου 2004 εκδίδεται η άδεια νομιμοποίησης της οικοδομής.
Η περιοχή όπου έχει εξοχικό ο κ. Σανιδάς είχε παραχωρηθεί σε ρητινοκαλλιεργητές και μέχρι το 2003 θεωρούνταν από το Δημόσιο διακατεχόμενη έκταση. Με το νόμο 3208/2003 οι διακατεχόμενες εκτάσεις αναγνωρίστηκαν ως ιδιωτικές δασικές εκτάσεις. Ποιος είναι ο χαρακτήρας τους σήμερα δεν είναι σαφές, αφού το δασολόγιο δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει την επίμαχη περιοχή.
Ο κ. Σανιδάς αγόρασε την έκταση το 1973 από οικοδομική εταιρεία, η οποία όμως τότε δεν υφίστατο. Η εταιρεία συνεστήθη επτά χρόνια αργότερα, από την εποχή που αναφέρει ο κ. Σανιδάς στην αγωγή αναγνωριστικής κυριότητας που υπέβαλε το 1996 στο Ειρηνοδικείο Ελευσίνας.
Δύο φορές ο φάκελος έγινε αντικείμενο προκαταρτικών δικαστικών ερευνών. Και τις δύο ετέθη στο αρχείο. Οσον αφορά όμως τη νομιμότητα των πράξεων της διοίκησης ουδέποτε υπήρξε επίσημη αναφορά, απαλλακτική ή μη. Είναι, λοιπόν, δυνατόν να πλανάται μία τέτοια σκιά γύρω από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, τόσα χρόνια μετά την αποκάλυψη και διερεύνηση αυτής της υπόθεσης; (ΤΡΟΚΤΙΚΟΣ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: