Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Παιχνίδια

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009



ΕΝΑ περίεργο παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις προσπάθειες για την έκδοση του πρώην επικεφαλής της Ζίμενς στην Ελλάδα Μ. Χριστοφοράκου και τις απειλές που φέρεται να κάνει για αποκαλύψεις εις βάρος πολιτικών.
ΑΙΦΝΗΣ, ο ένας μετά τον άλλο πολιτικοί από τον κυβερνητικό κυρίως χώρο διαμαρτύρονται για το ότι η πολιτική μας ζωή έχει μπει σε κατάσταση ομηρείας εξαιτίας ενός υπόδικου επιχειρηματία.
ΕΧΟΥΝ ασφαλώς δίκιο. Λησμονούν όμως να πουν πως ο μοναδικός τρόπος για να αφήσουμε πίσω αυτό το σκάνδαλο είναι να μάθουμε επιτέλους όλη την αλήθεια, όσους και όποιους και αν θίγει.
ΕΔΩ που έχουμε φτάσει, ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι να εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος και να έρθει να αντιμετωπίσει την ελληνική Δικαιοσύνη.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο. Και έγινε ακόμα δυσκολότερο από το ότι ορισμένοι χειρισμοί άφησαν ανοικτό το ζήτημα της παραγραφής.
ΤΟ τι θα γίνει και αν θα γίνουν δεκτά τα επιχειρήματα των ελληνικών αρχών θα κριθεί από τα γερμανικά δικαστήρια. Κάθε άλλο παρά βέβαιο ωστόσο είναι το αποτέλεσμα, όπως άλλωστε μαρτυρά και η εσπευσμένη αναχώρηση του ανακριτή για το Μόναχο.
ΚΙ όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ απλούστερα. Αν ο ανακριτής δεν σταματούσε τη διερεύνηση των αδικημάτων στο 2003 τότε ζήτημα παραγραφής δεν θα ετίθετο καν.
ΑΚΟΜΑ περισσότερο, θα είχαν καθησυχαστεί και οι ανησυχίες που εκφράζονται ότι υπάρχει προσπάθεια να μην αναζητηθούν ευθύνες για την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
ΔΥΣΚΟΛΑ, βλέπετε, μπορεί να εξηγηθεί γιατί οι πληρωμές που έγιναν για το περίφημο C4Ι πριν από τις εκλογές του 2004 είναι ύποπτες, όχι όμως όσες έγιναν μετά!(Νεα)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: