Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Τον τιμώρησαν με απουσίες ...ενώ ο Αλογοσκούφης αναδιπλώθηκε για τις αιχμές σε Καραμανλή

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Τη σταθερή «συμμαχία» τους με τον Γ. Αλογοσκούφη επιβεβαίωσαν οι πρώην υπουργοί Τσιτουρίδης και Φώλιας, ενώ  παραβρέθηκε και η νέα επικεφαλής των ευρωβουλευτών της  Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου
Γύρισε την πλάτη στον Γιώργο Αλογοσκούφη η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, στέλνοντας μήνυμα δυσφορίας για τις βολές του πρώην «τσάρου» της Οικονομίας που αγγίζουν και τον Πρωθυπουργό.
Μόλις δύο υφυπουργοί και επτά βουλευτές της Ν.Δ. έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού, ενώ ο ίδιος έσπευσε να αναδιπλωθεί, υποστηρίζοντας ότι όσα αναφέρει στο βιβλίο του «έχουν παρερμηνευθεί». Την πενιχρή παρουσία των βουλευτών στην εκδήλωση του κ. Αλογοσκούφη είχαν προαναγγείλει και τα ομαδικά πυρά που εκτόξευσαν νωρίτερα χθες αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό ότι είναι εκ των βασικών υπευθύνων για τη μεγάλη ήττα της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές και τη δημοσκοπική κατάρρευσή της από τον Σεπτέμβριο του 2007. Δυσφορία για τη συγγραφική παρέμβαση του κ. Αλογοσκούφη εκπέμπει και το Μαξίμου. Συνεργάτες του κ. Καραμανλή άφηναν αιχμές για τη χρονική στιγμή και τον τρόπο που αποφάσισε ο πρώην υπουργός να κάνει την επανεμφάνισή του, ενώ το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται εις βάρος του στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενίσχυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγ. Αντώναρος, αρνούμενος να σχολιάσει «θέσεις ή απόψεις βουλευτών και πολύ περισσότερο περιεχόμενα βιβλίων».
Ψηφοφόροι οι περισσότεροι
Σε αντίθεση με προγενέστερες εκδηλώσεις του πρώην υπουργού, στις οποίες έσπευδαν να παρευρεθούν δεκάδες βουλευτές της Ν.Δ. και πλήθος κομματικών στελεχών και παραγόντων της αγοράς, το κοινό στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του («Η Ελλάδα μετά την κρίση») ήταν, κατά βάση, ψηφοφόροι του στην Α΄ Αθήνας. Εκτός από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη που, μαζί με τους κ.κ. Ευάγγ. Βενιζέλο και Ι. Δραγασάκη, παρουσίασε το βιβλίο, στην πρόσκληση του κ. Αλογοσκούφη ανταποκρίθηκαν μόνον οι υφυπουργοί κ.κ. Ν. Λέγκας και Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, η νέα επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μαριέττα Γιαννάκου και μόλις έξι βουλευτές. Τη σταθερή «συμμαχία» τους με τον κ. Αλογοσκούφη επιβεβαίωσαν οι κ.κ. Σ. Τσιτουρίδης και Χρ. Φώλιας, ενώ παρόντες ήταν και οι κ.κ. Αγοραστός, Βολουδάκης, Σταϊκούρας και Παρίσης.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κ. Αλογοσκούφης φρόντισε να αναδιπλωθεί, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές του που προκάλεσαν ταραχή στο Μαξίμου, όπως το ότι η χώρα «χρειάζεται πρώτα απ΄ όλα ηγεσία» για να ξεφύγει από την κρίση ή το ότι «οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνούν και όχι να διαχειρίζονται τον πολιτικό χρόνο», δεν αποτελεί αιχμή για τον κ. Καραμανλή.
«Το βιβλίο έγινε αντικείμενο σχολίων, επιλεκτικών αναφορών και παρερμηνειών... Ασφαλώς και δεν αναφέρεται στον σημερινό Πρωθυπουργό, ούτε τον επικρίνει. Ως στενός συνεργάτης του επί τόσα χρόνια θα αναιρούσα τον ίδιο μου τον εαυτό αν έκανα κάτι τέτοιο. Οι πολιτικές επισημάνσεις δεν αφορούν τον Πρωθυπουργό αλλά γενικά το πολιτικό μας σύστημα...», ανέφερε χθες ο πρώην υπουργός.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: