Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


ΠΕΜΠΤΗ 9 Απριλίου 2009

Τελεία και παύλα. Ο Παυλίδης, να το διευκρινίσουμε ο Τέλης Παυλίδης, δεν έπεισε τη Βουλή και παίρνει την άγουσα για την προκαταρκτική.

***

Τον έστειλαν τον άνθρωπο με την υποψία ότι πήρε ένα φακελάκι για την κορούλα του ρε γαμώτο, να πάρει ένα σπιτάκι, να βάλει το κεφαλάκι της μέσα.

***

Τον λυπήθηκα τον Τέλη καθότι 35 χρόνια στο κουρμπέτι δεν έμαθε τα συναλλακτικά μας ήθη και έπεσε στη φάκα για λίγες χιλιάδες ψωροευρώ (αν έπεσε).

***

Πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία. Όταν μια απαγωγή εφοπλιστή πληρώνεται με κάποια εκατομμύρια ευρώ πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός να χαλάει την πιάτσα αρκούμενος σε ένα μικρό μπαξίσι;

***

Και μάλιστα το σπίτι που αγόρασε ήταν 35ετίας ούτε και με το νέο αντισεισμικό, παλιατζούρα όπως μερικά εφοπλιστικά σαπάκια.

***

Τέλος πάντων δεν ήταν μόνο η κακή αγορά, ήταν και η συκοφαντία, γιατί ο Παυλίδης είχε άλλοθι. Το παραδάκι το’στειλε ο θείος απ’το Αφρικα, όπως στις παλιές ελληνικές ταινίες, είχε κι ένα σωρό χαρτιά για του λόγου το αληθές.

***

Όμως 215 βουλευτές όχι μόνο δεν πήραν όρκο για το πόθεν έσχες του Παυλίδη αλλά αποφάσισαν ότι μάλλον «έσχε» και θα ήταν αίσχος για τον κλάδο να μην τον στείλουν στη σέντρα.

***

Βέβαια δεν έλειψαν στη βουλή και οι αναλύσεις για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αν δηλαδή ο υπόλογος υπουργός θα πρέπει να πηγαίνει στα ποινικά δικαστήρια ως κοινός θνητός ή να παραπέμπεται μέσω της Βουλής.

***

Στήριζα μέχρι χθες την πρώτη άποψη αλλά άλλαξα γνώμη μετά τη χθεσινή παράσταση του Τέλη. Στη Βουλή και όχι στο σκαμνί.

***

Γιατί κύριοι αν πας απευθείας στον οίκο της Θέμιδας, δεν πας μόνος, παίρνεις τον Λυκουρέζο σου ή τον Κούγια σου και καθαρίζεις μετά από 5-6 αναβολές.

***

Αν πας όμως μέσω Βουλής έχει γούστο. Πρώτα-πρώτα διασύρεσαι, όχι μόνο μπροστά σε συναδέλφους αλλά μπροστά σε όλο τον ελληνικό λαό.

***

Εν ολίγοις γίνεσαι μια θλιβερή φιγούρα. Κι αυτό ίσως είναι αποτρεπτικό για κάθε επίδοξο μιζάκια να τα πάρει κάτω απ’το τραπέζι.

***

Στο τέλος βέβαια ως συνήθως κάθε Παυλίδης επιπλέει σαν φελλός, τη βγάζει καθαρή, όμως το στίγμα μένει.

***

Δεν σπεύδουμε βέβαια να καταδικάσουμε τον κύριο Τέλη, όμως δεν είναι επιλήψιμο, όταν υπουργοί συναγελάζονται με κάθε είδους επιχειρηματίες;

Όταν διακινούνται ύποπτοι λογαριασμοί;

***

Δυστυχώς όμως για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος η παραπομπή Παυλίδη ήταν επιλεκτική. Ψύλλοι στα άχυρα. Ίσως να είναι θύμα και ενός προαναγγελθέντος «άλλοθι» για εκλογές από μια παραπαίουσα κυβέρνηση. Μην ξεχνάτε ομόλογα, Ζίμενς, χρηματιστήριο, Βατοπέδι και άλλα πολλά.

kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: