Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

25 εκ. ευρώ για σχολεία στην Πιερία!


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
]Τις μελέτες και τα τεχνικά δελτία για οκτώ νέα σχολεία στην Κατερίνη και στην Κονταριώτισσα, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, κατέθεσαν χθες στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Πρόκειται για τα τεχνικά δελτία επτά νέων σχολικών μονάδων που θα κατασκευαστούν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και για ένα γυμναστήριο και εργαστήρια που θα κατασκευαστούν από τον Δήμο Κατερίνης, και προτείνεται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πρόγραμμα Α.Π. 7 Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013.
Συγκεκριμένα τα τεχνικά δελτία που κατέθεσε ο Νομάρχης Πιερίας αφορούν στην ανέγερση του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας, την ανέγερση του 5ου Λυκείου Κατερίνης στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, την κατασκευή τριών Δημοτικών Σχολείων στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, στην περιοχή του Βατάν και στην Πολεοδομική Ενότητα των Ευαγγελικών αντίστοιχα, την ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στην περιοχή της Νέας Ζωής και την κατασκευή ενός κτιρίου οκτώ αιθουσών στο 7ο Δημοτικό Σχολείο στα Καταφυγιώτικα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κατερίνης κατέθεσε τη μελέτη για την κατασκευή νέου γυμναστηρίου στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο καθώς νέων εργαστηρίων στο ΕΠΑΛ, εμβαδού 1.000 τ.μ.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική επένδυση στην παιδεία, με σχολεία που ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 25 εκ. ευρώ και συμπληρώνουν τις νέες σχολικές μονάδες που κατασκευάζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθώς και τα σχολεία που εντάχθηκαν στο νόμο ΣΔΙΤ. Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι λύνεται το πρόβλημα της διπλής βάρδιας στα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης.
«Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, των υπαλλήλων του Δήμου Κατερίνης και της Πιερικής Αναπτυξιακής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης και πρόσθεσε ότι «ήταν πολύ σημαντική η στήριξη και το ενδιαφέρον του ίδιου του δημάρχου καθώς χωρίς την παροχή των οικοπέδων δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την ετοιμότητα σήμερα και χωρίς τη συμπλήρωση όλων εκείνων των στοιχείων που απαιτούνται».
Ο κ. Χιονίδης δήλωσε ότι για μια ακόμη φορά η συνεργασία με τον Νομάρχη και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποφέρει καρπούς και ευχαρίστησε τον Νομάρχη για την εξαιρετική συνεργασία και το ενδιαφέρον του για την πόλη της Κατερίνης, τις υπηρεσίες της Ν.Α. Πιερίας για την εξαιρετική συνεργασία, τη Διευθύντρια του Δήμου Κατερίνης κ. Τριανταφύλλου και τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής.
«¨Όταν προχωράμε δυναμικά και με κοινούς στόχους πάμε μπροστά», σημείωσε ο Δήμαρχος και είπε ότι η πληρότητα και ωριμότητα των φακέλων θα αποδειχθεί σε τρεις μήνες που θα γίνει η αξιολόγηση των προτάσεων.
kraxtis-gr.blogspot.com
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: