Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ημερήσιο μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


ΠΕΜΠΤΗ 9 Απριλίου 2009

Πάμε να δούμε σήμερα λίγο τα του τουρισμού μας, μιας και θα είναι ένα θέμα που τις επόμενες ημέρες και μήνες θα μας απασχολήσει.

Η είδηση έρχεται από τη νότια Ελλάδα και κάνει λόγο για μειώσεις τιμών σε καταλύματα προκειμένου να γίνουν ελκυστικά στους τουρίστες.

Κάτι ανάλογο δεν ξέρω αν έχει ήδη συμβεί στην Πιερία αλλά το σίγουρο είναι πως αυτή η κρίση θα επηρεάσει και το νομό μας.

Τουλάχιστον αυτό μεταφέρουν γνώστες του θέματος. Διστακτικά βέβαια.

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι. Οι γνώμες βέβαια διίστανται σε ο,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό. Κάποιοι θεωρούν ότι η ανασφάλεια στην αγορά θα οδηγήσει πολλούς Έλληνες στο να μην κάνουν διακοπές.

Άλλοι πάλι λένε πως αυτή η ανασφάλεια και η οικονομική κρίση μπορεί να στρέψει ακόμη περισσότερους στον εσωτερικό τουρισμό και να απορρίψουν προορισμούς του εξωτερικού.

Ίδωμεν.

Πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα ακούστηκαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Τουριστικής Προβολής της Πιερίας χθες στο διοικητήριο.

Ακούστηκαν πολλές προτάσεις. Επίσης ακούσαμε ότι στη Θεσσαλονίκη οι καταστηματάρχες προσανατολίζονται στο να μειώσουν την τιμή του καφέ και να προσφέρουν μαζί και ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Ωραία, κι εμείς να προσφέρουμε σάμαλι και κανένα πετικιούρ.

Βρε ας μειώσουν τις τιμές και μετά βλέπουμε για τις προσφορές.

Η απουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημάρχων από τη συνεδρίαση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους τουριστικούς φορείς.

Ο μόνος δήμαρχος που πήρε μέρος ήταν ο Δημήτρης Βασιλειάδης, δήμαρχος Πύδνας.

Άφαντοι οι παραλιακοί δήμαρχοι.

Να μειώσουμε τις τιμές ήταν η έμμεση παρότρυνση.

Πονηροί ορισμένοι…ζήτησαν πάγωμα δημοτικών τελών, τελών πρασιάς, μη είσπραξη τέλους 2% από όλους τους κλάδους και άλλα τινά.

Και όλα αυτά, χωρίς οι ίδιοι να μιλήσουν για μείωση τιμών.

Ωραίοι είμαστε. Να γλιτώσουμε τέλη και πάγια έξοδα αλλά να μη κάνουμε σκόντο. Δεν πάει έτσι μάλλον.

Για τον Όλυμπο μίλησε η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας που παρακολούθησε τη σύσκεψη.

Ναι, αρκεί να τον θυμούνται στον Όλυμπο και οι των Αθηνών. Εμείς αρκετές φορές τον μνημονεύουμε.

Τελικώς κατατέθηκαν 10 προτάσεις που στο επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν. Μεταξύ αυτών; Συνάντηση με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης.

Τι γίνεται με τα κουνούπια;

Η περιφέρεια λέει, όχι μόνο δεν συζητάει για αύξηση των κονδυλίων που έως τώρα διέθετε αλλά θέλει να προχωρήσει και σε μείωση.

Εκεί που μας χρωστούσαν να μας πάρουν και το βόδι ένα πράγμα.

Παραφιλολογίας το ανάγνωσμα για τα εκλογικά. Μην ακούτε μπουρμπουλήθρες. Στο τέλος-τέλος τι αξία έχει μια είδηση αν διαψευσθεί από την ίδια την πραγματικότητα.

Καλή μας ημέρα.

kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: