Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

«Θα σας παρακολουθώ πλέον καθημερινά»

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πέντε άμεσες προτεραιότητες για τη νέα κυβέρνηση αναμένεται να αποστείλει το μεσημέρι σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο ..πρωθυπουργός, που εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος από την ανακοίνωση του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να αναλάβει προσεχώς σχετικές πρωτοβουλίες.

«Θα αξιολογηθεί σύντομα το κυβερνητικό έργο»

«Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο» πρόκειται να προειδοποιήσει ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «πιεστική αναγκαιότητα το τρέξιμο της συμφωνίας με τους δανειστές και την αντιμετώπιση των εκρηκτικών κοινωνικών προβλημάτων».

«Το κυβερνητικό έργο θα αξιολογηθεί σύντομα» θα τονίσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τώρα που δεν υπάρχει η κεντρική διαπραγμάτευση θα τους παρακολουθεί ο ίδιος σε καθημερινή βάση.

«Όχι καθημερινά σε κανάλια»

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, θα ζητήσει από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να μην βρίσκονται καθημερινά στα κανάλια, αλλά να κυβερνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, με μετρήσιμους στόχους.

Οι πέντε προτεραιότητες

Ο Αλ. Τσίπρας θα αριθμήσει τις πέντε προτεραιότητες της κυβέρνησης, οι οποίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, είναι οι εξής:

Πρώτη προτεραιότητα, να «τρέξει» η συμφωνία με τους δανειστές, με ορίζοντα-όπως χαρακτηριστικά θα πει-τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Δεύτερη προτεραιότητα, να λήξουν θετικά για τη χώρα τα ανοιχτά μέτωπα που έχει κατορθώσει να πετύχει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση. Πρωτίστως, η υπόθεση του ΑΔΜΗΕ και του μηδενικού ελλείμματος, η συζήτηση για τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Εθνικός διάλογος για την παιδεία

Τρίτον, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα ανοιχτά μέτωπα της υγείας και της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr προσανατολίζεται να εξαγγείλει εθνικό διάλογο για την παιδεία.

Πόλεμος με διαφθορά-διαπλοκή

Τέταρτον, ο Αλ. Τσίπρας θα κηρύξει «πόλεμο» στη διαφθορά και τη διαπλοκή, τα περισσότερα μέτρα όμως θα τα εξαγγείλει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του την μεθεπόμενη Δευτέρα.

Μεταναστευτικό

Και πέμπτον, θα κάνει ειδικές αναφορές στο μεταναστευτικό.

Κυβερνητική Επιτροπή

Ο πρωθυπουργός, τέλος, θα ανακοινώσει τα συλλογικά όργανα της νέας κυβέρνησης, την Κυβερνητική Επιτροπή, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής πολιτικής κ.λ.π
http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: