Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Τι συζήτησε ο Ομπάμα με τον Τσίπρα

Το ελληνικό χρέος, η προσφυγική κρίση και η επίλυση του Κυπριακού βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο αμερικανός πρόεδρος με τον έλληνα πρωθυπουργό....
Τι συζήτησε ο Ομπάμα με τον Τσίπρα - Το προσφυγικό στο επίκεντρο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό είχε χθες το βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο Πρόεδρος Ομπάμα τον συνεχάρη για την επιτυχία του κόμματός του στις εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου ότι λαμβάνει μέτρα για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους εντός της ευρωζώνης, μεταξύ άλλων μέσω της συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους με τους πιστωτές της.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα δείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως απάντηση στην μεγάλη αύξηση των προσφύγων και των μεταναστών και επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσει τους Σύρους και άλλους που έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σημασία της συνεργασίας με την Τουρκία σε αυτές τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την επίτευξη επιτυχούς επίλυσης των συνομιλιών για λύση στην Κύπρο».
Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί την Κυριακή για τις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου δεν αποκλείεται οι δυο άντρες να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνέλευσης και της δεξίωσης που θα γίνει προς τους ξένους ηγέτες.
http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: