Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Champions League. Ατλέτικο - Ολυμπιακός 4-0 (vids & pics)

Ατλέτικο - Ολυμπιακός 4-0 (vids & pics) 
ΔΩΡΟ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΜΠΟΤΙΑ.Ατλέτικο - Ολυμπιακός 4-0 (vids & pics)
Βραδιά-εφιάλτης για τον..
τραγικό Ολυμπιακό στην Μαδρίτη, καθώς η καταιγιστική Ατλέτικο τον κέρδισε 4-0 με χατ τρικ Μάντζουκιτς! Μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση, «τελικός» 3ης θέσης στο Φάληρο με Μάλμε!
Συντριβή στην Μαδρίτη (4-0) για τους Πειραιώτες, αφού η Ατλέτικο δεν τους άφησε κανένα περιθώριο με το... καλημέρα του ματς. Ο Ολυμπιακός χωρίς αρχή και τέλος, πελαγοδρομούσε στο «Βιθέντε Καλδερόν» και τα αμυντικά του λάθη των πρόδωσαν ακόμα μια φορά. Ο Μίτσελ έχει ευθύνες στο στήσιμο της ομάδας του, οι παίκτες στο ότι δεν παρουσίασαν ποτέ το πρόσωπο που έπρεπε να δείξουν σε ένα τόσο κρίσιμο ραντεβού. Αδιάβαστοι οι ερυθρόλευκοι, έχασαν όλες τις μάχες στο κέντρο και έλειψε το καθαρό μυαλό. Πλέον, ελπίζουν σε νίκη της Ατλέτικο στο Τορίνο και δική τους κόντρα στη Μάλμε. Αν δεν έρθει το «δώρο» από τους Ισπανούς, πρέπει να πάρουν πόντο για να συνεχίσουν σττο Γιουρόπα.

Έτσι έπαιξε

Ο Μανιάτης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και προτιμήθηκε έναντι του Κασάμι. Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Μποτία και Αμπιντάλ τα στόπερ, Ομάρ και Μαζουάκου στα άκρα της άμυνας, κόφτες οι Ντινγκά, Μιλιβόγιεβιτς. Τσόρι και Μανιάτης σε ρόλο πιο δημιουργικών χαφ και ο Αφελάι πίσω από τον Μήτρογλου.

Αυτό ως προς το αρχικό πλάνο διότι στην πορεία ο Κονγκολέζος με τον Σέρβο έμειναν στον άξονα για να είναι έξω δεξιά ο Μανιάτης, έξω αριστερά ο Αφελάι και επιτελικός ο Τσόρι. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο έπαιξε με Μογιά κάτω από τα δοκάρια, Χουανφράν, Ανσάλντι στα άκρα και Χιμένες, Γοδίν στο κέντρο της άμυνας. Τιάγκο, Γκάμπι τα δυο αμυντικά χαφ, Αρντά δεξιά, Κόκε αριστερά και ο Γκαρθία πίσω από τον Μάντζουκιτς.

Καταιγιστική η Ατλέτικο!

Το έργο των ομάδων στο «Βιθέντε Καλντερόν» αρκετά δύσκολο, άλλωστε η Ατλέτικο είναι αήττητη εντός για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 2’ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά τόσο ο Ραούλ Γκαρσία όσο και ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν την αναμπουμπούλα στην άμυνα των Πειραιωτών.

Η Ατλέτικο δεν άφησε τον Ολυμπιακό να πάρει ανάσα και με τους Κόκε, Γκαρσία έφερνε τη μπάλα διαρκώς στην εστία του. Το πρέσινγκ αδιάκοπο και στο 9' ήρθε το πρώτο σοκ για τους Πειραιώτες. Απίστευτη γκάφα του Ρομπέρτο, η μπάλα έφτασε στα πόδια και ο Ισπανός τη γύρισε στον... Χουανφράν, ο μπακ της Ατλέτικο έκανε το γύρισμα και ο Γκαρσία με τον πιο εύκολο τρόπο άνοιξε το σκορ. Ομάρ και Μαζουακού αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, τα ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού συνεχή και στο 17' ο Κόκε θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ενα σουτ του Αμπιντάλ στα πρώτα 25 λεπτά, το μοναδικό θετικό για τους «ερυθρόλευκους» που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Πολλά τα λάθη και η ένταση των Μαδριλένων μεγάλη. Ο Ρομπέρτο στο 28' έσωσε τον Ολυμπιακό στο σουτ του Ανσάλντι, ενώ και ο Αμπιντάλ το πάλευε έχοντας κάποιες καλές τοποθετήσεις. Στο 33' η Ατλέτικο βρέθηκε ακόμα μια φορά κοντά στο γκολ, αλλά ο Γκαρσία δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο. Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος, Κόκε και Γκαρσία δημιουργούσαν διαρκώς κινδύνους, με τον Ρομπέρτο όμως να «καθαρίζει» όπως έκανε στη φάση του 36' με τον Μάντζουκιτς.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες ήταν σε κακό βράδυ, πολύ κακό, έτσι ακόμα ένα τραγικό λάθος έφερε το δεύτερο γκολ. Στο 38' ο Ανσάλντι έκανε τη σέντρα, ο Μποτία δεν μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο και ο Μάντζουκιτς δεν έχασε την ευκαιρία να πετύχει το 2-0.

Αλλαγές χωρίς αποτέλεσμα

Ο Μίτσελ είδε τον Αφελάι και τον Μανιάτη να βρίσκονται... εκτός γηπέδου, πέρασε Φουστέρ και Κασάμι στη θέση τους, θέλοντας να δει τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό, πιο νευρικό. Μάταια... Οι Μαδριλένοι ήταν καταιγιστικοί, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, η μεσαία γραμμή τους ανήκε ολοκληρωτικά και ο Ρομπέρτο έδειχνε... μόνος να παλεύει. Στο 54' από φάουλ του Κόκε, ο Τουράν δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ισπανό. Η Ατλέτικο. Τα λάθη στο κέντρο διαδοχικά, ο Τσόρι δεν μπήκε ποτέ στο ρυθμό του ματς, κάτι που φαινόταν κι από τα πολλά λάθη που έκανε. Μια κεφαλιά του... απομονωμένου  Μήτρογλου από σέντρα του Ομάρ στο 61' ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει ο Ολυμπιακός στο ματς.

Είχε κέφια ο Μάντζουκιτς!

Στο 62' ο Τουράν με μια μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων που πιάστηκε στον... ύπνο και ο Μάντζουκιτς πέτυχε το 3-0 μπροστά από τον Ομάρ. Ο Κροάτης ήταν σε μεγάλο βράδυ και ο Μποτία στο χειρότερό του. Πάλι από στημένη φάση, ο φορ της Ατλέτικο, με κεφαλιά μπροστά από τον Μποτία διαμόρφωσε το 4-0!

Οι ελπίδες σε… Ατλέτικο!

Ο Μίτσελ πέρασε τον Μπουχαλάκη στη θέση του Τσόρι, ο Ολυμπιακός όμως δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να περιορίσει τους Ισπανούς. Οι γηπεδούχοι έψαχναν και το 5ο γκολ, παρά το γεγονός πως ο Μάντζουκιτς είχε πάει στον πάγκο από το 69’. Το «Καλντερόν» σηκώθηκε στο πόδι στο τέρμα του Γκριεζμάν, ωστόσο ο διαιτητής τους… έκοψε τους πανηγυρισμούς, ακυρώνοντας το γκολ. Η Ατλέτικο πάει στο Τορίνο για το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να εξασφαλίζει την πρωτιά, ο Ολυμπιακός περιμένει νίκη των Ισπανών και παράλληλα δικό του τρίποντο για να σφραγίσει το 2ο εισιτήριο για τη φάση των «16». Με νίκη της Γιουβέντους ή ισοπαλία, οι Πειραιώτες μένουν εκτός συνέχειας, αλλά με βαθμό κόντρα στη Μάλμε συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ!

Μan of the Match: Μεγάλη εμφάνιση από τον Μάντζουκιτς, πέτυχε χατ τρικ και ήταν ένας διαρκής πονοκέφαλος για την άμυνα του Ολυμπιακού. Μέσα σε όλες τις φάσεις, κινητικός, ουσιαστικός, εκμεταλλεύθηκε όλα τα λάθη της ερυθρόλευκης άμυνας και πέτυχε τρία γκολ!

Στο ύψος τους: Σούπερ ματς έκανε όλη η Ατλέτικο. Κόκε, Γκαρθία και Τουράν ήταν... όλα τα λεφτά για τους Μαδριλένους και μαζί με τους Γκάμπι, Τιάγκο «έπνιξαν» το κέντρο του Ολυμπιακού και έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς. Ανοιγαν διαδρόμους, προκαλούσαν ρήγματα και.... σέρβιραν στον Μάντζουκιτς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ολυμπιακός... Οι ερυθρόλευκοι στο κρισιμότερο ραντεβού της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν ασυνεπείς, γνώρισαν τη συντριβή και είδαν τις ελπίδες πρόκρισης να ελαχιστοποιούνται. Εκτός ρυθμούς με το... καλημέρα, χωρίς πάθος, πολλά λάθη και αδυναμία να κρατήσει τη μπάλα. Σε πολύ κακό βράδυ ο Μποτία, ο οποίος έχασε όλες τις μάχες με τον Μάντζουκιτς

Γκάφα: Χειρότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Ολυμπιακός, αφού στο 9' είδε τον Ρομπέρτο να κάνει ένα απίστευτο λάθος, να δίνει τη μπάλα στον Χουανφράν και εκείνος με τη σειρά του να στρώνει στον Γκαρσία για το 1-0.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Χωρίς πάθος, αδιάβαστος, επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία, ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά ματς των τελευταίων ετών. Προδόθηκε από τα... παιδικά λάθη στην άμυνα, δεν είχε τον τρόπο να κυκλοφορήσει τη μπάλα και όλες οι γραμμές αποκομμένες. Οι ελπίδες πρόκρισης λίγες, αφού περιμένει ένα μεγάλο δώρο από την Ατλέτικο και παράλληλα να κερδίσει την Μάλμε. Ο κόσμος του έδωσε δυναμικό παρών, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να τους ανταποδώσουν αυτήν την στήριξη.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Μογιά, Γοδίν, Τιάγκο (46' λ.τ. Σουάρεθ), Κόκε, Ρ. Γκαρθία, Μάντζουκιτς (69' Γκριεζμάν), Αρντά (66' Ραούλ Χιμένες), Γκάμπι, Ανσάλντι, Χουανφράν και Χιμένες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Ντινγκά, Μανιάτης (46' Φουστέρ), Μιλιβόγιεβιτς, Ντομίνγκες (72' Μπουχαλάκης), Αφελάι (46' Κασάμι) και Μήτρογλου.
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: