Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η φάβα, κεράσματα δεν έπεισε τους τροϊκανούς στο Παρίσι

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/11/27/resized/fava_473_355.JPG 
Η φάβα δεν έπεισε τους τροϊκανούς – Τα κεράσματα στο Παρίσι.Από τα περιβόητα ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη, στη φάβα...
με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το κοκκινιστό κοτόπουλο της συζύγου του Έλληνα πρέσβη στον ΟΟΣΑ. Και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι, η μαγειρική βρήκε τη... θέση της στο τραπέζι των συνομιλιών.

Η στάση των τροϊκανών απέναντι στην ελληνική αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι ήταν ιδιαιτέρως σκληρή. Οι Έλληνες δοκίμασαν τα πάντα, ακόμη και να τους "ξεγελάσουν" με ένα λουκούλλειο γεύμα από τα χεράκια της κυρίας Μάρως, της συζύγου του Έλληνα πρέσβη στον ΟΟΣΑ, Γιώργου- Στυλιανού Πρεβελάκη.

Και ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν υποχωρούσαν σε καμία από τις απαιτήσεις τους, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε μια... άλλη πρόταση: μια πιατέλα φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια! Και δεν ήταν μόνο αυτό. Η κυρία Μάρω είχε φτιάξει επίσης σπανακοπιτάκια, τυροπιτάκια, ένα κοτόπουλο κοκκινιστό και άλλα εδέσματα.

Όλα τα τίμησαν δεόντως τόσο οι εκπρόσωποι της τρόικας όσο και οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης. Ειδικά ο Ινδός του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ, άφησε τα πάντα στη μέση και «βούτηξε» στη φάβα, βγάζοντας συχνά πυκνά και ήχους... επιδοκιμασίας.
Click4more: Πλήρες αδιέξοδο – Τα δύο σενάρια που θα εξετάσουν Σαμαράς και Βενιζέλος – Η τρόικα φέρνει μέτρα ή ... εκλογές
Αλλά επειδή, δυστυχώς για την ελληνική πλευρά, από το στομάχι περνάει μόνο ο έρωτας, οι τροϊκανοί αφού έφαγαν, συνέχισαν να πιέζουν!

Τι κι αν τους μίλησαν οι Έλληνες με καλό και ήρεμο τρόπο, τι τους έδειξαν στατιστικά για το... success story, τι τους μίλησαν για το πλεόνασμα του προϋπολογισμού, τι τους άφησαν άγρυπνους, τίποτα! Ακόμη και για τον κίνδυνο της... αριστερής κυβέρνησης τους είπαν. Τίποτα!

Οι τροϊκανοί, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, επέμεναν να ζητούν κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Η μοναδικές υποχωρήσεις που έκαναν ήταν στα εργασιακά, αλλά κι αυτές μικρές. Δεν επέμειναν για τις ομαδικές απολύσεις, παραδείγματος χάριν.

Ο Γκογιάλ ζήτησε να δεσμευτεί η ελληνική πλευρά για πλειοψηφία 50+1 στην κήρυξη της απεργίας αλλά ο Χρίστος Πρωτόπαπας του είπε πως αυτά γίνονταν μόνο επί Θάτσερ (στις απεργίες με τους ανθρακωρύχους).

Η ελληνική πλευρά έκανε υποχωρήσεις στο ασφαλιστικό για ένα ασφαλιστικό ταμείο. Ακόμα και τις... παρακλήσεις επιστράτευσαν. «Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείται σε βάρος μας τις εύκολες λύσεις», τους είπαν και «ελάτε στην Αθήνα να μετρήσουμε μαζί το πλεόνασμα να δείτε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα...».

Αλλά οι τροϊκανοί ανένδοτοι. Δεν δέχτηκαν την παράταση του προγράμματος και το μόνο που συμφώνησαν είναι να υπάρξουν κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης/http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: