Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Κλίβελαντ: Βίντεο με τον πυροβολισμό 12χρονου

Κλίβελαντ: Βίντεο με τον πυροβολισμό 12χρονου από την αστυνομία 
Κλίβελαντ: Βίντεο με τον πυροβολισμό 12χρονου από την αστυνομία.Κρατούσε ψεύτικο όπλο και θεωρήθηκε απειλή.
Βίντεο από κάμερες ...
παρακολούθησης δείχνει το μόλις 1,5 δευτερόλεπτο που χρειάστηκε ο αστυνομικός για να πυροβολήσει θανάσιμα τον 12χρονο Ταμίρ Ράις στο Κλίβελαντ, ο οποίος κρατούσε ψεύτικο όπλο και θεωρήθηκε «απειλή».

Προσοχή το παρακάτω βίντεο περιέχει σκηνή θανάσιμου πυροβολισμού

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο πολύ τεταμένο κλίμα στις ΗΠΑ μετά την εξέλιξη στην υπόθεση του Φέργκιουσον.

Ο 12χρονος Ταμίρ Ράις βρισκόταν το Σάββατο μόνος του σε μικρή πλατεία, κρατώντας ένα πλαστικό αεροβόλο, αντίγραφο αληθινού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας.

Ένας κάτοικος κάλεσε την αστυνομία, επισημαίνοντας ωστόσο δύο φορές (όπως ακούγεται στο αρχείο της κλήσης) πως το όπλο «ίσως είναι ψεύτικο». Η αστυνομία ανέφερε αργότερα η επισήμανση δεν είχε μεταφερθεί στους δύο αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, φαίνεται το παιδί να περιφέρεται στην πλατεία, κραδαίνοντας το «όπλο». Όταν φτάνουν οι αστυνομικοί, τα πράγματα εξελίσσονται αστραπιαία.

Το περιπολικό σταματά δίπλα στον 12χρονο και ο αστυνομικός που βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού δεν προλαβαίνει σχεδόν να ανοίξει την πόρτα μέχρι να πυροβολήσει.

Οι δύο πυροβολισμοί, με ενδιάμεσες προειδοποίησεις στο παιδί να ρίξει το όπλο (που δεν ακούγονται στο βίντεο), είχαν μέσα σε 1,5 δευτερόλεπτο από την στιγμή που το περιπολικό σταμάτησε.

Τα στοιχεία του αστυνομικού που πυροβόλησε δόθηκαν στη δημοσιότητα και επιβεβαιώθηκε ότι είναι 26χρονος με λιγότερο από έναν χρόνο υπηρεσίας. Ο δεύτερος, ο οδηγός του περιπολικού, έχει εμπειρία δέκα ετών και πλέον. Και οι δύο τέθηκαν σε αργία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το περιστατικό.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: