Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Με το βλέμμα στην τρόικα το Χρηματιστήριο και απώλειες

Με το βλέμμα στην τρόικα το Χρηματιστήριο 
Με το βλέμμα στην τρόικα το Χρηματιστήριο.Μέρος των απωλειών της Τρίτης κάλυψε στη χθεσινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο, καθώς
παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις με την τρόικα στο Παρίσι δεν κατέληξαν σε συμφωνία, από το μεσημέρι και μετά επικράτησαν ανοδικές τάσεις στην αγορά. Οι επενδυτές φαίνεται ότι προεξοφλούν το θετικό σενάριο για την Ελλάδα, δηλαδή την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές και την ύπαρξη νέου μνημονίου (με άλλο όνομα) από το 2015 και μετά.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά επανέρχεται σε φάση έντονων αναταράξεων και μεταβλητότητας. Καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα παραμένουν ανοιχτά τα θέματα της αξιολόγησης, ενώ θα αναμένονται η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup και η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., στις οποίες η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί να αποσπάσει μία πολιτική συμφωνία-πλαίσιο για τις μεταμνημονιακές σχέσεις με τους δανειστές, την ελάφρυνση του χρέους και τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Το δικό τους τόνο στη συνεδρίαση έδωσαν τα θετικά μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί, ενώ να σημειωθεί ότι σήμερα θα λάβει χώρα η αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley με την προσθήκη της Aegean και της Lamda Development στα midcaps. Το σύνολο των τίτλων έδωσαν κίνηση ενώ θυμίζουμε πως η Παρασκευή είναι τόσο κλείσιμο μήνα όσο και κλείσιμο έτους για τα βιβλία των ξένων.

ΓΔ: Ισχυρή αντίσταση στις 1.025 μονάδες

Σε μακροχρόνιο και μεσοχρόνιο ορίζοντα η τάση είναι  καθοδική. Σε βραχυχρόνιο ορίζοντα η τάση είναι ανοδική. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γ.Δ. κινήθηκε με έντονη μεταβλητότητα. Στις 982 μονάδες υπάρχει  ισχυρή  αντίσταση ,η οποία αν διασπαστεί ανοδικά θα έχουμε μια  ανοδική κίνηση  του Γ.Δ. έως τις 1.025 μονάδες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο ΓΔ να δοκιμάσει αντιστάσεις και στηρίξεις. Στήριξη στις 935 μονάδες, αντίσταση στις  1025  μονάδες. Σημείο κλειδί για την πορεία του Γ.Δ. το 2014 είναι οι 1.089 μονάδες. Αν διατηρήσει αυτά τα επίπεδα, τότε μέσα στο χρόνο θα κινηθεί προς τις 1.390 μονάδες.

FTSE: Ισχυρή στήριξη στις 286 μονάδες

Σε μακροχρόνιο  και μεσοχρόνιο ορίζοντα η τάση είναι  καθοδική .Σε βραχυχρόνιο ορίζοντα η τάση είναι ανοδική. Την προηγούμενη εβδομάδα  ο FTSE κινήθηκε με έντονη μεταβλητότητα. Στις 319 μονάδες υπάρχει  ισχυρή  αντίσταση ,η οποία αν διασπασθεί  ανοδικά θα έχουμε μια  ανοδική κίνηση του FTSE  έως τις 336 μονάδες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο FTSE να δοκιμάσει αντιστάσεις και στηρίξεις. Στήριξη στις 300 μονάδες, αντίσταση στις  319 και 338  μονάδες .
Σημείο κλειδί για την πορεία του FTSEτο 2014 είναι οι 352 μονάδες. Αν διατηρήσει αυτά τα επίπεδα, τότε μέσα στο χρόνο θα κινηθεί προς τις 475 μονάδες.
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: