Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στη ΔΑΦΝΗ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013
Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού τα...
ξημερώματα της Παρασκευής.
Οι τρομοκράτες αναφέρουν στην ηλεκτρονική προκήρυξη που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα ότι έχουν δημιουργήσει κοινό μέτωπο δράσης και με άλλες παρόμοιες οργανώσεις μεταξύ αυτών και η "Σέχτα Επαναστατών", που έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους αλλά δεν έχει πραγματοποιήσει χτύπημα εδώ και τρία χρόνια.
"Η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα. Όπως είχε γραφτεί άλλωστε στην τελευταία προκήρυξη της Σ.Π.Φ. εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης".
Προαναγγέλοντας νέα χτυπήματα η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αναφέρει: "Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνουμε πάλι θόρυβο. Θόρυβο ενάντια στην στρατιωτικοποίηση των φυλακών και στις συνεχόμενες εφόδους των ξεφτυλισμένων ΕΚΑΜ. Θόρυβο για την ιερή εξέταση των συμβουλίων των φυλακών, που οι εισαγγελείς και οι διευθυντές δηλητηριάζουν με ελπίδες τους κρατουμένους. Την ίδια στιγμή που οι απορριπτικές αποφάσεις τους για άδειες και αναστολές στοιβάζονται η μια πάνω στην άλλη".
Ο συντάκτης ή οι συντάκτες της προκήρυξης έχουν δώσει τον τίτλο "Σχέδιο Φοίνικας", στέλνοντας μήνυμα ότι παρά τις συλλήψεις από την αστυνομία, η οργάνωση υφίσταται και περνάει σε νέα φάση δράσης. Τονίζουν μάλιστα ότι η απελευθέρωση των συντρόφων του θα γίνει μόνο με τη βία αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Η απελευθέρωση των συντρόφων μας θα γίνει μόνο με τη βία, με τα όπλα, με την αναρχική τρομοκρατία και την όξυνση του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης...και τότε αλοίμονο σε όποιον βρεθεί εμπόδιο στον δρόμο της απελευθέρωσης των συντρόφων μας".
Πηγές της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η προκήρυξη γράφτηκε μέσα από τις φυλακές, ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός κατασκευάστηκε από ποινικό κρατούμενο. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ότι τουλάχιστον 10 άτομα, που είχαν περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση παλαιότερα, έχουν επιστρατευθεί και πραγματοποιούν επιθέσεις, μεταξύ αυτών και οι τρεις γυναίκες, τις οποίες αναφέρουν μαρτυρίες, στη Νέα Φιλαδέλφεια, το Βόλο και τη ληστεία στη Φλώρινα.http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: