Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ τα πραγματικά προβλήματα - ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ «ΑΔΕΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι με το πλεονέκτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος η Ελλάδα στοχεύει βάσιμα και στην πολιτικά αποφασισμένη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρ
Πέμπτη 09 Μαίου 2013
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι με το πλεονέκτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος η Ελλάδα στοχεύει βάσιμα και στην πολιτικά αποφασισμένη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους της
Της Κατερινας Γαλανού
Με μια πλούσια ατζέντα και σαφή...
πρόθεση να στραφεί και πάλι η συζήτηση και το ενδιαφέρον στα μείζονα ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο Ευάγγ. Βενιζέλος προτίθεται να θέσει και το επίμαχο θέμα των οικονομικών της Ιπποκράτους. Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ βάση της συζήτησης θα αποτελέσει ο φάκελος με τα οικονομικά στοιχεία που ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να παραδώσει στον κ. Παπανδρέου στην πρόσφατη επεισοδιακή τους συνάντηση, αλλά ο πρώην πρόεδρος του κόμματος αρνήθηκε να παραλάβει, καθώς αναμένεται το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιρειών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επαναλάβει την απόφασή του να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι αρχές της διαφάνειας και θα ζητήσει τη συνδρομή όλων προς αυτή την κατεύθυνση. Πλην του επώδυνου κεφαλαίου των οικονομικών της Ιπποκράτους που καθορίζουν σε απόλυτο βαθμό τις σχέσεις του νυν και του πρώην προέδρου, στο Πολιτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το σύνολο των ανοιχτών θεμάτων της κυβέρνησης από τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, τις δικαστικές αποφάσεις για τα αυθαίρετα, τις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται στα σκαριά, όπως ο αντιρατσιστικός νόμος που ετοιμάζει να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης και έχει ως κορμό τη σχετική πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, όπως διαβεβαίωσε χθες ο Αντώνης Ρουπακιώτης τον γραμματέα της Κ.Ο Γ. Μανιάτη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο Ευάγγ. Βενιζέλος θα υπογραμμίσει την ανάγκη η χώρα να μείνει σταθερή, καθώς «επείγον εθνικός στόχος» είναι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προσαρμογής και να εφαρμοστεί το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, καθώς εκτιμά ότι «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω ανακύκλωσης της ευρωπαϊκής κρίσης».
Αρθρο
Σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, χθες, τόνισε ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα, η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και της ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος, η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και η προώθηση όλων των προγραμμάτων επενδυτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα «είναι κινήσεις που διασφαλίζουν ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, που ούτως ή άλλως δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει επίσης ότι με το πλεονέκτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος η Ελλάδα στοχεύει βάσιμα και στην πολιτικά αποφασισμένη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους της. Στο ίδιο άρθρο ο κ. Βενιζέλος υπερασπίζεται τις δύσκολες επιλογές που έκανε το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει ξεπερασμένο «πολιτικό τέχνασμα» τη διαίρεση μεταξύ αντιμνημονιακών και μνημονιακών, αλλά διατυπώνει και ευδιάκριτες αιχμές για την πάλαι αντιμνημονιακή ΝΔ.
Οπως αναφέρει, με την αρχική έλλειψη πολιτικής συναίνεσης και τη δημαγωγική διαίρεση σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, «φτάσαμε έτσι στην ιστορικά ειρωνική αντίφαση, ως εμπροσθοφυλακή της δεύτερης φάσης να εμφανίζονται, τώρα πλέον, δυνάμεις που διέπρεψαν στην 'αντιμνημονιακή' ρητορεία της πρώτης φάσης». Στηλιτεύει τη στάση της Κουμουνδούρου και σημειώνει πως «η τεχνητή και νόθα διχοτόμηση των πολιτικών δυνάμεων» παρέχει «αντιμνημονιακό κέλυφος» που επιτρέπει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να χειρίζεται προσωρινά τις ανυπέρβλητες εσωτερικές αντιφάσεις.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: