Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Γαλάζιος» εμφύλιος με επίκεντρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη Αφορμή η παράδοση του βουλευτικού ΙΧ και η παραίτηση από τις αποζημιώσεις επιτροπών

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/6C4B1B857A86D82B2C89899600B772DA.jpg

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση των βουλευτών της Ν.Δ. με εκατέρωθεν σκληρές εκφράσεις. Αφορμή η απόφαση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη να παραδώσει το βουλευτικό Ι.Χ. και.. να παραιτηθεί από τις αποζημιώσεις των επιτροπών, μια κίνηση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση κορυφαίων βουλευτών της Ν.Δ. αλλά και την ανταπάντηση του τομεάρχη Περιβάλλοντος.
Η εξέλιξη αυτή δυναμιτίζει το κλίμα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τις συστάσεις του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά για ενότητα, αλλά και για να σταματήσουν οι προσωπικές στρατηγικές ορισμένων.
Ο κ. Μητσοτάκης πριν από λίγο πέρασε στην αντεπίθεση και μετά τα πυρά που δέχθηκε κυρίως από τον γραμματέα Προγράμματος της Ν.Δ. κ. Ευρ. Στυλιανίδη, και απευθυνόμενος ουσιαστικά προς τους συναδέλφους του «γαλάζιους» βουλευτές, μίλησε για «τζάμπα μάγκες».
«Δεν είμαι εγώ τζάμπα μάγκας, άλλοι είναι τζάμπα μάγκες. Οσοι μου επιτίθενται είναι υποκριτές. Για να μην κοροϊδευόμαστε εδώ πέρα. Ολοι γνωρίζουμε ότι στις επιτροπές της Βουλής πάμε για πέντε λεπτά υπογράφουμε και φεύγουμε» είπε (Ρ/Σ Αθήνα 9.84).
Παράλληλα εξέφρασε την λύπη του επειδή εκείνοι που ξεπέρασαν τα όρια, εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, ήταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Το καρφί Στυλιανίδη
Η πρώτη ρουκέτα προς τον κ. Μητσοτάκη ήταν από έναν ακραιφνή «καραμανλικό», εκφραστή της νεώτερης γενιάς πολιτικών, τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος, ουσιαστικά τον «φωτογράφησε» και μίλησε για…«πλουσιόπαιδα», «παιδιά μεγάλων οικογενειών» και «πορφυρογέννητους».
«Θέλουμε μέσα στη Βουλή να μπαίνουν μόνο τα πλουσιόπαιδα ή τα παιδιά των μεγάλων οικογενειών τα οποία έχουν λυμένα όλα τα βιοποριστικά τους προβλήματα και κάνουν πολιτική από χόμπι;» διερωτήθηκε ο κ. Στυλιανίδης (Ρ/Σ Flash).
Ο κ. Στυλιανίδης που αναμένεται είναι από τα πρόσωπα που θα διαγκωνιστούν την…«επόμενη ημέρα» στη Ν.Δ. με τον κ. Μητσοτάκη για την αύξηση της κομματικής τους επιρροής, ήταν πιο σκληρός στη συνέχεια.
«Αν δεν θέλουμε λοιπόν Βουλή διαπλεκομένων, Βουλή υπαλλήλων και Βουλή πορφυρογέννητων θα πρέπει η Πολιτεία να σκεφθεί τι χρειάζεται για να λειτουργήσει ένας ευπατρίδης βουλευτής, ένας τίμιος βουλευτής που δεν μπήκε στην πολιτική για να κάνει λεφτά και να περνάει ωραία» συμπλήρωσε.
Κίνημα βουλευτών κατά Μητσοτάκη
Δεν ήταν μόνο ο κ. Στυλιανίδης που επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη για την κίνησή του, αφού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που είναι αρνητικοί μαζί του.
Σε αυτό το κλίμα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Ν. Δένδιας, οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, οι κκ. Κ. Τζαβάρας και Ι. Ιωαννίδης, η γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής κυρία Φωτεινή Πιπιλή, κ.α. Οι περισσότεροι προβάλλουν το επιχείρημα ότι με τον τρόπο σκέψης ορισμένων η κοινοβουλευτική παρουσία θα αποτελεί προνόμιο μόνο για εκείνους που προέρχονται είτε από πολιτικά, είτε από οικονομικά «τζάκια», περιορίζοντας σημαντικά την κοινωνική εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο.
«Οφείλω να εκφράσω τη λύπη μου για τη στάση μερίδας συναδέλφων, οι οποίοι παρουσιάζουν την κοινοβουλευτική αποζημίωση και τις απολαβές του βουλευτή ως υπερβολικό και υπερμεγέθες προνόμιο. Ο μέγας εχθρός είναι ο λαϊκισμός» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Δένδια.
Πιπιλή «καρφώνει» Κυριάκο
Ιδιαίτερα επιθετική για τον κ. Μητσοτάκη ήταν μια σκληρή υποστηρίκτρια του κ. Σαμαρά, η κυρία Πιπιλή, η οποία του ασκεί σκληρή κριτική με άρθρο της στο site aixmi.gr και με τίτλο: «O Κυριάκος; Κοίτα ποιος μιλάει…».
Η κυρία Πιπιλή, καυτηριάζει με τον τρόπο της τους γόνους και απευθυνόμενη προς τον κ. Μητσοτάκη, σημειώνει:
«Εγώ Κυριάκο μου κονόμησα πολλά από τη δουλειά μου, ρώτα τη Δ' Εφορία 35 χρόνια. Οταν μου έδωσαν το βουλευτικό αυτοκίνητο, ήμουν η μόνη Βουλευτής που είχα ζητήσει τρομάρα μου και υβριδικό. Το πήγαινα και το 'φερνα σε κάτι Βουλευτικές αποστολές στην επαρχία, γιατί στην Αθήνα δεν τον είχα ανάγκη, κυκλοφορούσα με μετρό, τρόλεϊ και λεωφορείο και βασικά με τα πόδια, είναι γνωστό σε όλους. Εγώ Κυριάκο μου, δε κυβέρνησα ποτέ την Ελλάδα, εντάξει;…Χέστηκα για το βουλευτικό αυτοκίνητο -μετά συγχωρήσεως -αλλά από το φαύλο πολιτικό σύστημα- καταλαβαίνεις, τι εννοώ- από την ατιμωρησία του πλουτισμού και της λαμογιάς έχω να μπω στο μετρό 8 μήνες. Ναι ρε Κυριάκο, φοβάμαι τον αγανακτισμένο, που απλώς δεν ξέρει γιατί γίνεται καμιά φορά όχλος, και ουσιαστικά θέλει να ξεσκίσει τις "κουκούλες" των επαγγελματιών πολιτικών που μας βγάζουν και γλώσσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: