Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Επίθεση εξωστρέφειας - Συνέντευξη τύπου των διοργανωτών, ενόψει της 3ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/5f1973914eac721da18bac5bc6074bc6_L.jpg 

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011
Η αντιπεριφέρεια Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, το ΕΒΕ Πιερίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Πιερίας και ο.. Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, διοργανώνουν και φέτος την 3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στο χώρο της Εμποροπανήγυρις Κατερίνης
Η προετοιμασία για την 3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου, έχει ξεκινήσει και χθες οι διοργανωτές της, παρέθεσαν συνέντευξη τύπου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στις παραγωγικές τάξεις του νομού και πρόσκληση να την επισκεφθούν στους πολίτες της Πιερίας.

«Ξέρουμε τις δυσκολίες, ιδιαίτερα σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, αλλά μετά από δύο εκθέσεις, γίναμε πιο σοφοί», ανέφερε κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, τόνισε ότι όλοι βιώνουν την κρίση, όπου ένα από τα αποτελέσματά της είναι και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, για αυτό, όπως είπε, οι συνδιοργανωτές φρόντισαν να μειώσουν (σε σχέση με πέρυσι) τις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο, τιμή η οποία φέτος δεν θα ξεπερνά τα 28 ευρώ. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, υπογράμμισε ότι ο βασικός στόχος της είναι η προβολή των προϊόντων της Πιερίας, όχι μόνο στους Πιεριείς, αλλά και στους επισκέπτες άλλων περιοχών.
Συνχίζοντας, έκανε λόγο για «επίθεση εξωστρέφειας», σημειώνοντας ότι αυτήν την εποχή «ή παρακολουθείς την κρίση με σταυρωμένα χέρια και βλέπεις καθημερινά επιχειρήσεις να κλείνουν ή περνάς στην επίθεση. Και οι επιχειρηματίες της Πιερίας, έχουν μάθει να αγωνίζονται», είπε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση, σχετικά με τη συμμετοχή των επαγγελματιών, ο πρόεδρος του ΕΒΕ είπε, ότι οι ενδείξεις είναι καλές και η συμμετοχή θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Η συμμετοχή, αναμένεται να ενισχυθεί και από επιχειρήσεις άλλων περιοχών, αφού οι συνδιοργανωτές αποφάσισαν να απευθύνουν κάλεσμα και σε επειχειρήσεις άλλων νομών. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, σχολιάζοντας τις κριτικές που δέχεται για τη συγκεκριμένη απόφαση, τόνισε ότι οι Πιερικές επιχειρήσεις δεν φοβούνται ούτε τον ανταγωνισμό, ούτε τη σύγκριση, ενώ διευκρίνησε ότι το κόστος συμμετοχής για τις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη του ΕΒΕ Πιερίας, θα είναι σχεδόν διπλάσιο, αφού για αυτές θα ισχύσουν άλλες τιμές.
Ένας από τους σημαντικούς συντελεστές της έκθεσης, ως φυσικός διάδοχος της πρώην Νομαρχίας, είναι Αντιπεριφέρεια Πιερίας η οποία συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματοποίηση της έκθεσης, με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που αγγίζει τις 20.000 ευρώ. Την αντιπεριφέρεια, εκπροσώπησε στη συνέντευξη η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, η οποία χαρακτήρισε την έκθεση σημαντικό γεγονός, επισημαίνοντας πως για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη του πιερικού επιχειρείν. «Η διοργάνωση, αφορά την ανάπτυξη της Πιερίας και θα δώσει επιπλέον κίνητρο στις επιχειρήσεις», είπε η κ. Μαυρίδου, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να στηρίξει την προσπάθεια.

Το Δήμο Κατερίνης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπουρονίκος, ο οποίος έκανε λόγο για μια έκθεση που πέραν των άλλων, δημιουργεί μια «αμφίδρομη» δράση ανάμεσα στον πιεριέα καταναλωτή και τον πιεριέα επιχειρηματία. «Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε την οικονομία μας, αφού κάθε ευρώ που μένει στην περιοχή μας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επιστρέφει σε μας», κατέληξε ο κ. Μπουρονίκος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Χρήστος Εξίζογλου, εκτίμησε ότι η έκθεση θα βοηθήσει «στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας», ενώ η επισκεψημότητα της, θα αυξηθεί και από τους επισκέπτες των γύρω νομών.
Τέλος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, τόνισε ότι καλούνται πλέον όλοι οι φορείς να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και να τις δώσουν ένα νέο πεδίο προβολής και ένα τέτοιο, είναι και η 3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση. Ο κ. Ρέχας στάθηκε ιδιαίτερα στο χαμηλό κόστος συμμετοχής των επιχειρήσεων, σημειώνοντας πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την προσέλκυση όσων το δυνατόν περισσοτέρων επιχειρήσεων στην έκθεση.
 
από ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: