Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Παραδοσιακά καλές οι σχέσεις με τη Ρωσία - Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στο Δημαρχείο Κατερίνης

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/89e936ab1af480cb8fbeb534c0a342d0_L.jpg

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011
Σε μια κρίσιμη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα μας, συμφωνήσαμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες συνεργασίας, στηριζόμενοι..
και στις καλές παραδοσιακά σχέσεις των δύο λαών, ανέφερε ο αντοδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Popov
Τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη, Αlexey Popov, υποδέχτηκε εχθές το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο  ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Νικόλαος Παπαζιώγας.
Ο Πρόξενος της Ρωσίας ως γνωστόν, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πιερία, και έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών των αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων, προκειμένου να συζητηθούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος και δράσεις συνεργασίας.
Η επίσκεψη στο Δήμο Κατερίνης- που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα καθώς  ο κ.Popov μιλά άπταιστα ελληνικά και είναι άριστος γνώστης της ελληνικής ιστορίας- αποσκοπούσε στη γνωριμία του Ρώσου Προξένου με τη Δημοτική Αρχή, καθώς και στη συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η πρόταση του κ.  Popov για αδελφοποίηση του Δήμου Κατερίνης με  δήμο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και η ενδυνάμωση της αδελφοποίησης με το Σοργκούτ που μετρά ήδη επτά χρόνια «ζωής».
Κυρίως, όμως, συζητήθηκαν οι δυνατότητες  για διμερείς συνεργασίες στον  τομέα του τουρισμού. Ο κ. Παπαζιώγας αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας και συζητήθηκαν τρόποι περεταίρω ανάδειξης της Κατερίνης ως ελκυστικού ταξιδιωτικού προορισμού για τους Ρώσους πολίτες.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος, αμέσως μετά τη συνάντηση «συζητήσαμε τις προοπτικές που διανοίγονται για τη στενή συνεργασία της πόλης μας με τη Ρωσία, καθώς έχουμε μια ανεκτίμητη ανθρώπινη "προίκα", τους συμπολίτες μας, που ήρθαν από την Πρώην Σοβιετική Ένωση και αποτελούν γέφυρες φιλίας και συνεργασίας σε διάφορους κοινωνικοοικονομικούς τομείς, αλλά και πολλούς Ρώσους υπηκόους που ζουν και εργάζονται στην περιοχή μας. Έτσι, σε μια κρίσιμη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα μας, συμφωνήσαμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες συνεργασίας, στηριζόμενοι και στις καλές παραδοσιακά σχέσεις των δύο λαών.  Ειδικά στον τομέα του τουρισμού είναι κοινή η πεποίθηση ότι μπορούν να υλοποιηθούν δράσεις που θα καταστήσουν την περιοχή μας πόλο έλξης για τους Ρώσους επισκέπτες».
Ο κ. Παπαζιώγας ευχαρίστησε τον Ρώσο Πρόξενο για την επίσκεψη, μέσα από την οποία όπως είπε, προέκυψαν  θέματα ουσίας και μελλοντικής  συνεργασίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο εκπρόσωπος της Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Γεν. Γραμ. του Δήμου Κατερίνης Βαλάντης Θεοδώρου,  ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κοκαβίδης και  εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίδοση αναμνηστικών δώρων στον Ρώσο διπλωμάτη , στον οποίο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κερασοπαραγωγών Ράχης «Άγιος Λουκάς» Δημήτριος Ντούρος, πρόσφερε το πιο χαρακτηριστικό αγροτικό προϊόν της ημιορεινής Πιερίας.(ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: