Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Προβληματίζουν ιδιαίτερα οι αρρυθμίες κοινοβουλευτικής ομάδας - κυβέρνησης Προβληματισμός και φήμες


Τρίτη 12 Απριλίου 2011 Ελλάδα
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη, που είχε σαν αποτέλεσμα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια.
Οι αρρυθμίες κοινοβουλευτικής ομάδας - κυβέρνησης προβληματίζουν ιδιαίτερα, καθώς... εντός των προσεχών ημερών έρχεται στη Βουλή το συνολικό σχέδιο για την οικονομία, που περιλαμβάνει τα διορθωτικά μέτρα του 2011, το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2015, καθώς και τις αποκρατικοποιήσεις. Οι εξελίξεις αυτές, όπως ήταν αναμενόμενο, "φούντωσαν" εκ νέου τη φημολογία στο παρασκήνιο για ανασχηματισμό, καθώς και την εκλογολογία.
Πάντως, με εντολή του πρωθυπουργού, αναμένονται συνεχείς επαφές με την κοινοβουλευτική ομάδα ελέγχου του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ηρεμήσει το κλίμα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση μπορεί πέσει μέσα στην εβδομάδα.
Ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Ένταση δημιουργήθηκε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.
Σύσσωμοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του κατατεθειμένου νομοσχεδίου φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.
Αναλυτικότερα, η Βάσω Παπανδρέου όταν πήρε το λόγο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: "Δεν το ψηφίζω".
Το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και τόνισε: "Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος".
Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι: "Δεν είναι ηθικό", το εν λόγω νομοσχέδιο, ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης σε ήπιους τόνους άσκησε κριτική για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τους Βουλευτές λέγοντας: "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;". Το βασικό θέμα που θέτουν οι Βουλευτές είναι να έχει τον έλεγχο ο ΟΠΑΠ και να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών. Επίσης θεωρούν ότι η επιτροπή που προβλέπεται στο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: