Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Φρένο στη φηµολογία για πρόωρες εκλογές

Τρίτη 12 Απριλίου 2011
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό η συντηρούµενη φηµολογία για πρόωρες... εκλογές. Ο Γιώργος Παπανδρέου εµφανίζεται ιδιαίτερα ενοχληµένος µε όσους διακινούν εκλογικά σενάρια, ενώ σε δείπνο που είχε το βράδυ της Κυριακής µε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να στήσει πρόωρες κάλπες. «∆εν υπάρχει πιθανότητα πρόωρης εκλογικής αναµέτρησης. Οσοι διακινούν και αναπαράγουν τέτοιες ανακρίβειες έχουν σκοπιµότητες» είπε ο Πρωθυπουργός διαψεύδοντας µε κατηγορηµατικό τρόπο µία τέτοια προοπτική.

Μέσα σ’ αυτό το κλίµα ο κυβερνη τικός εκπρόσωπος µίλησε χθες για εγκληµατικές συµπεριφορές τονίζοντας πως πρόκειται για φήµες που δεν έχουν καµία σχέση µε την πραγµατικότητα και για υποτιθέµενα γεγονότα που είναι πολλές φορές απλώς σενάρια επιστηµονικής φαντασίας.

Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής εγκάλεσε την αξιωµατική αντιπολίτευση και τα άλλα κόµµατα διότι «πολλές φορές, αντί να σταµατούν αυτό το εθνικά επικίνδυνο παιχνίδι, το επιτείνουν ή κάθε τόσο βγαίνουν και το αναπαράγουν ή πολλές φορές το δηµιουργούν οι ίδιοι».

Πάντως, είναι γεγονός ότι τη συζήτηση για ενδεχόµενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τροφοδότησε τόσο το γεγονός της µίνι ανταρσίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον ΚΤΕ Οικονο µικών όσο και η συζήτηση που διεξάγεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το εάν θα πρέπει στην ψηφοφορία για το µεσοπρόθεσµο πρόγραµµα δηµοσιονοµικής προσαρµογής να απαιτηθούν 180 ψήφοι. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις από υπουργούς της κυβέρνησης να κάνει χρήση του ορίου των 180 ψήφων στην κρίσιµη ψηφοφορία, αν και µια τέτοια κίνηση ενέχει υψηλό πολιτικό ρίσκο. Η πλειονότητα ωστόσο των υπουργών θεωρεί ότι θα ήταν έγκληµα για τη χώρα η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και τάσσεται υπέρ της άποψης πως από τη στιγµή που το όριο του 180 δεν εφαρµόστηκε στην ψηφοφορία για το Μνηµόνιο δεν θα πρέπει να εφαρµοστεί ούτε για το µεσοπρόθεσµο πρόγραµµα. 
(ΝΕΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: