Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο πανικός του Πανίκα… (πολύ ενδιαφέρον άρθρο)!!!


Τεταρτη, 13 Απριλιου 2011 
του Βαγγέλη Στολάκη
Και τώρα δηλαδή τι; Πως θα καλύψουν τηλεοπτικό χρόνο οι πρωινές ενημερωτικές και όχι μόνο, εκπομπές. Δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεις τηλεπαραθυρά στις μέρες μας.
Είμαι σίγουρος ωστόσο, πως ....ο (ακόμα) Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα βρίσκει πάντα τρόπο να τρυπώνει στα «κουφώματα» της τηλεοπτικής μου οθόνης. Είτε ως έκπτωτος Περιφερειάρχης, είτε ως Περιφερειάρχης σε αργία, είτε ως αδελφός του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (ο λόγος για το Διονύση), είτε ως πρόεδρος κόμματος, εμπνευστής κίνησης, θυρωρός της Κεντροδεξιάς Παράταξης… Κάτι θα βρει! Το θεωρώ δεδομένο. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως δήλωσε και ο ίδιος στο σύνολο των εκατοντάδων συνεντεύξεων που παραχώρησε την πρώτη ημέρα μετά τη λήξη της απεργίας των δημοσιογράφων, είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει».

Αλλά δες πως τα φέρνει η ζωή. Την ημέρα της απόφασης του Εφετείου, απεργούσαν οι δημοσιογράφοι. Θεωρώ πως «τιμής ένεκεν» οι ενώσεις συντακτών θα έπρεπε να αποφασίσουν ολιγόωρη παύση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Τους λόγους υποθέτω μπορείτε να τους φανταστείτε. Και αν όχι. Αρκεί να ξυπνήσετε το πρωί και να κάνετε ζάπινγκ. Η απάντηση επί της μικρής οθόνης.

Αλλά ας μην προτρέχουμε. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εξακολουθεί να διατηρεί το αξίωμά του άρα και τον τίτλο του.

Το Εφετείο λοιπόν έκρινε πως ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να καταδικαστεί και να τεθεί άμεσα σε αργία. Το πότε και πως θα γίνει αυτό, θα το αποφασίσει ο «διορισμένος», κατά τα λεγόμενα Παναγιώτη Περιφερειάρχης ή πιο σωστά Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιος Σώκος. Μόλις καθαρογραφεί λοιπόν η απόφαση θα αποσταλεί στον κ. Σώκο ο οποίος στη συνέχεια θα θέσει σε αργία τον κ. Ψωμιάδη και θα ενημερώσει και επίσημα, και να μην ήθελε κάτι θα πήρε το αυτί του, τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Στη συνέχεια όλοι μαζί θα περιμένουν την απόφαση του Αρείου Πάγου για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί την απόφαση άδικη. «Δεν γίνεται να χάνω το αξίωμά μου για χίλια ευρώ» ισχυρίζεται. Έλα όμως που τα χίλια ευρώ είναι 84 χιλιάδες ευρώ. Όσο και το ποσό που αφαίρεσε από το πρόστιμο του μακαρίτη του πρατηριούχου, εξαιτίας του οποίου περνά τώρα γενεές δεκατέσσερις. Ο κ. Ψωμιάδης θέλει, όπως πάλι ο ίδιος ισχυρίζεται, να τιμωρηθεί για να ξεκινήσει η κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Όχι! Η περίπτωση του δεν αποτελεί παρά μια σταγόνα στον ωκεανό της διαφθοράς του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Άλλα για όλα υπάρχει πάντα η αρχή. Εσείς να κριθείτε γι’ αυτή σας την ενέργεια και οι «άλλοι που τα έφαγαν μαζί» να κριθούν με αυτούς που τους έκαναν το τραπέζι!

Το ζήτημα είναι όχι μόνο να πράττουμε το πνεύμα ή το γράμμα του νόμου κύριε Περιφερειάρχα. Πρέπει να τα συνδυάζουμε. Γι’ αυτό βρίσκεστε εσείς εκεί και εγώ εδώ. Γιατί όταν εγώ δεν αποδώσω φόρο στην εφορία θα βρίσκομαι στη στενή, αυτόφωρο δεν θέλει ο κ. Παπακωνσταντίνου;, και εσείς θα εξακολουθήσετε να βρίσκεστε εκεί που είστε τώρα. Και σε καμία περίπτωση, ξεκαθαρίζω,  δεν σας κατηγορώ ούτε υπαινίσσομαι κάτι. Για να σας εξέλεξε ο κόσμος σημαίνει ότι τον πείσατε πολιτικά. Ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω. Πως ακόμα και στις μέρες μας με αυτό το σάπιο και το σαθρό εγχώριο πολιτικό σύστημα ο ψηφοφόρος κρίνει με βάση τον πολιτικό λόγο. Βρίσκεστε στη θέση αυτή ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και όχι ως Παναγιώτης Ψωμιάδης – Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, όπως γράφει η καρτ βισίτ σας.

Ο κ. Ψωμιάδης μιλά για πολιτική δίωξη χωρίς ωστόσο να υποδεικνύει κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτοδιοικητικοί και δημοσιογράφοι. Ποιοι; Ας σταματήσουμε με τις αοριστολογίες. Ποιοι είναι αυτοί και γιατί τους κατηγορείτε;

Παρόλα αυτά, θεωρώ πως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης «έπαιξε και πάλι καλή μπάλα». Έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Γιώργο Καρατζαφέρη για να του δείξει έμπρακτα τη στήριξή του. Όμως το πολιτικό αλτσχάιμερ σε αυτή την χώρα καλά κρατεί. Δεν είναι λίγος άλλωστε ο καιρός από τις πρόσφατες εκλογές, στη διάρκεια των οποίων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγορούσε το σημερινό Περιφερειάρχη για οπισθοχώρηση στο ζήτημα του αδερφού του και στο τελεσίγραφο Σαμαρά.  Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη προχώρησε δις σε δημόσια δήλωση στήριξης ενώ και πολλά άλλα «γαλάζια» στελέχη εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπο του κ. Ψωμιάδη.

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην τήρηση των νόμων. Με την περίπτωση Ψωμιάδη θα τηρηθούν οι νόμοι ή μήπως έχουν άλλους νόμους στην Ιπποκράτους; Προτείνω κοινά μέτρα και σταθμά. Πρόταση χαζή καθώς κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένο. Είναι όμως τόσο δεδομένο όσο ακούγεται;

Το εάν ο κ. Ψωμιάδης προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος θα το δούμε στο άμεσο, υποθέτω, μέλλον. Η διακήρυξη και το όνομα όπως ισχυρίζεται υπάρχουν. Μένει να δούμε εάν τελικά αυτή η κίνηση – κόμμα, αποκτήσει σάρκα και οστά. Πάντως ίσως χρειαστεί να το ξανασκεφτεί εφόσον βλέπει πως μέχρι στιγμής του βγαίνει. Γιατί δεν θέλω να πιστέψω πως ένας πολιτικός με όραμα στο μέλλον δεν είχε ένα plan B σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης. Η ιστορία άλλωστε με τον Διονύση δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα…http://spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: