Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συνάντηση - ενημέρωση, του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για την καταβολή αποζημιώσεων Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων


 Τετάρτη13 Απριλίου 2011 Τοπικά
Αποζημιώσεις σε παραγωγούς της Κατερίνης, Λιτοχώρου, Δίου, Ν. Τραπεζούντας, Σκοτίνας και Πύδνας για ζημιές που προκλήθηκαν έως και τον Ιούλιο του... 2010.
Ίσως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να καταβληθούν οι αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Οι διαδικασίες αποπληρωμής των ζημιών που προκλήθηκαν μέχρι τον Ιούλιο του 2010 έχουν ολοκληρωθεί από τον Οργανισμό και αφορούν ζημιές από ανεμοθύελλα, βροχοπτώσεις και χαλάζι, σε καλλιέργειες ακτινιδίων, λαχανικών και τεύτλων, στις περιοχές Κατερίνης, Λιτοχώρου, Δίου, Νέας Τραπεζούντας, Σκοτίνας και Πύδνας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Αμοιρίδης, ο ΕΛΓΑ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για αποζημιώσεις από καιρικά φαινόμενα και των υπολοίπων μηνών του 2010, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Τα εντάλματα καταβολή αποζημιώσεων βρίσκονται ήδη στο Λογιστήριο του Κράτους και εκτιμάται από τον ΕΛΓΑ ότι στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά στους δικαιούχους αγρότες της Πιερίας, με την προϋπόθεση ότι θα λήξουν σύντομα, οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: