Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

COMENIUS ΣΤΟ 5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ 2010 -2012 «Bridges - Γέφυρες Επικοινωνίας»

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010 Τοπικά

Από τις 12/12/2010 έως 17/12/2010 το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης πραγματοποίησε την 1η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Comenius με τίτλο «Bridges - Γέφυρες Επικοινωνίας», στη Σουηδία, όπου επισκέφθηκαν σχολείο της Στοκχόλμης και συναντήθηκαν με... μαθητές άλλων ευρωπαϊκών εταιρικών σχολείων. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης συμμετέχουν οι εξής χώρες: Ελλάδα, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία, Γερμανία και Ρουμανία. Η συνεργασία ξεκίνησε επίσημα στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 στην Κατερίνη όπου συναντήθηκαν οι υπεύθυνοι καθηγητές από όλες τις εταιρικές χώρες για να σχεδιάσουν την υλοποίηση του προγράμματος. Οι επόμενες συναντήσεις θα γίνουν κατά σειρά στην Πολωνία, Ιταλία, Γερμανία και η τελική στη Ρουμανία.
Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους αντάλλαξαν εμπειρίες και προσωπικά βιώματα γύρω από την σχολική ζωή, το εκπαιδευτικό σύστημα και την κουλτούρα της χώρας τους.
Δημιουργήθηκαν νέες φιλίες - γέφυρες μεταξύ λαών και πολιτισμών με την χρήση νέων τεχνολογιών και διαδικτυακών εργαλείων. Ένας από τους σκοπούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι να κάνει τους μαθητές κοινωνικά ωριμότερους αφήνοντας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το επιστημονικό έργο.
Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius είναι:
1) 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, ΕΛΛΑΔΑ
2) H?gs?tra Skola , Liding - Στοκχόλμη, ΣΟΥΗΔΙΑ
3) Gda?skie Gimnazjum “Lingwista”, Gdansk, ΠΟΛΩΝΙΑ
4) Liceo Statale Galileo Galilei, Caravaggio, Λομβαρδία, ΙΤΑΛΙΑ
5) Kurt-Tucholsky-Schule (Europaschule), Flensburg, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
6) Spiru Haret Pedagogical Highschool, Buzau, ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Την ελληνική παιδαγωγική ομάδα στην 1η συνάντηση των εταίρων στη Σουηδία εκπροσώπησαν οι μαθητές της Α' Λυκείου: Χρήστος Εγγλέζος, Καλλιόπη Εξίζογλου, Φανή Κοτσώνα, Τριάδα Παναγιωτίδου και Γιώργος Φιλιππίδης και οι συνοδοί καθηγητές: Ελένη Αντωνιάδου (Αγγλικών), Ευανθία Ασλανίδου (Αγγλικών) και Γιώργος Βλάχος (Μαθηματικός) ο οποίος είναι και ο συντονιστής του προγράμματος από ελληνικής πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: