Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυμα Παπανδρέου για "μια καλύτερη κοινωνία"

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010
Μήνυμα για «να φτιάξουμε και αυτή τη χρονιά που μας έρχεται μια καλύτερη κοινωνία, δικαιοσύνης και ανθρωπιάς», έστειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα, στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και ...Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου», στον Κολωνό.
Με δήλωσή του, στο περιθώριο της επίσκεψης, ο κ. Παπανδρέου έστειλε «μήνυμα σε όλον τον κόσμο για την αλληλεγγύη, την προσφορά στον συνάνθρωπό μας, μήνυμα θαλπωρής και αγάπης, για την προστασία και την ασφάλεια, ενάντια σε κάθε αποκλεισμό, κάθε ρατσισμό και ενάντια σε κάθε μορφή βίας».
«Να φτιάξουμε και αυτή τη χρονιά που μας έρχεται μια καλύτερη κοινωνία δικαιοσύνης και ανθρωπιάς», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλα τα παιδιά της πατρίδας, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και, παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στους υπεύθυνους και τους εθελοντές της «Κιβωτού του Κόσμου».
Δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιών έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, στον κ. Παπανδρέου και τη σύζυγό του, και τραγούδησαν το «τραγούδι της Κιβωτού». Επιπλέον, έψαλλαν και μια παραλλαγμένη εκδοχή των καλάντων με ευχετήριες αναφορές προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του μοίρασαν δώρα στα παιδιά, μεταξύ των οποίων, βιβλία, σετ ζωγραφικής και γραφική ύλη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, ξεναγήθηκαν από τον επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, στις εγκαταστάσεις του κτιρίου του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού, όπου και ενημερώθηκαν για το έργο που επιτελείται.

Ο κ. Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα, επισκέφτηκαν τις αίθουσες όπου εθελοντές δάσκαλοι πραγματοποιούν ενισχυτική διδασκαλία, σε περίπου 300 άπορα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, τα οποία προέρχονται και από οικογένειες προσφύγων, από περίπου 12 χώρες.

Επιπλέον, το πρωθυπουργικό ζεύγος ξεναγήθηκε και στους χώρους της «Κιβωτού» που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κοινωνικές υπηρεσίες με ιατρικό γραφείο και γραφεία για κοινωνικούς λειτουργούς, παιδοψυχολόγους, λογοθεραπεία και εργοθεραπεία.

Ακόμη, επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού, όπου τα παιδιά τραγούδησαν στον κ. Παπανδρέου και τη σύζυγό του ένα παιδικό τραγούδι που είχαν προετοιμάσει. (nooz)

Δεν υπάρχουν σχόλια: