Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

"Διαπιστώσεις" Από το «Νοιάζομαι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010
Παρακολουθώντας την κατάσταση των ημερών στην κοινωνία μας, τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τ΄αποτελέσματά τους, τις διάφορες δηλώσεις ένθεν ...και κείθεν, την οικονομία μας που είναι λίγο πριν το τέλμα και τις σημερινές ανακοινώσεις των Ευρωπαίων, σκεφτόμαστε και μάλιστα πολλοί από εμάς το λέμε δυνατά , όπως ο Β. Παπακωνσταντίνου:  «Δεν πάει άλλο»!
Με τις εξεταστικές της Βουλής και τα πολλαπλά πορίσματά τους, την εκδικητικότητα τελικά των βουλευτών για τους αντιπάλους τους πολιτικά, την καλοπέραση όλων τους (νυν και πρώην) με υψηλές αμοιβές και διάφορες ανύκουστες παροχές καθώς και με τα «Ιδρύματα», ερχόμαστε εμείς οι απλοί πολίτες και απορούμε !
Να λειτουργούν Ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών και οι ίδιοι τους να διατηρούν γραφεία στη Βουλή με προσωπικό και έξοδα ;  Να περιμένουμε να κάνουν και ΄Ιδρυμα Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου; Αν είναι δυνατόν!
΄Ο,τι αρχείο έχουν όλοι τους ας το καταθέσουν στη Βουλή και στις υπηρεσίες της (διαθέτει νομίζω και Βιβλιοθήκη και Αρχείο και Εκθετήριο με ιστορικά εκθέματα ). Γίνονται  συχνά περιηγήσεις Σχολείων από όλη την Ελλάδα και να συνεχίσουν να γίνονται !  ΄Ετσι πρέπει !   Η Βουλή είναι το μνημείο της Δημοκρατίας !  ΄Άλλο στο τι κατέληξε τελευταία  !  Και δε φταίει ο απλός λαός γι΄αυτό …..
Είναι δυνατό να συνεχίσουν να επιβαρύνουν μισθωτούς, συνταξιούχους και όλο τη μεσαία τάξη με περικοπές εσόδων και αυξήσεις σε τέλη, προιόντα και φόρους; Είναι δυνατό να πηγαίνεις στο S.M.  και να πληρώνεις κάθε φορά περισσότερα;  Να έχουν βάλει το κρασί για το τραπέζι στα είδη πολυτελείας με 23%; Ας ισχύσει στις κάβες αυτό! Είναι δυνατό να ανακοινώνουν κάθε μέρα άλλες τιμές για προιόντα πότε σε ανώτερο και πότε σε κατώτερο ΦΠΑ;  Μικρά παιδιά είναι που παίζουν και αλλάζουν συνέχεια γνώμη;  Και τι να πρωτοκάνει ο καταναλωτής;
Είναι δυνατό να αφήνεται η δημόσια υγεία και παιδεία στην τύχη τους;  Στην Ελλάδα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού και γέννησε σπουδαίους διανοούμενους όλων των εποχών; Με τη φετεινή επέτειο του αγώνα του Πολυτεχνείου τα μηνύματα που ακούγονταν τότε με γενική απαίτηση για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» γίνονται επίκαιρα όσο ποτέ !!!! Είναι δυνατό να προμηνύονται καθημερινά νέες αυξήσεις ΦΠΑ και συνεχής αύξηση της βενζίνης ; Να αναμένουμε και την εξίσωση στην τιμή πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης !!! Να συντηρούμε 5.000 συνταξιούχους βουλευτές με τις χήρες και τις θυγατέρες τους ;  Δεν ισχύει ό,τι για τους κοινούς θνητούς ; (Αν εργάζεσαι ή παντρεύεσαι δε δικαιούσαι της πατρικής-οικογενειακής ασφάλισης) Να παίρνουν  τα μυαλά αέρα των τοπικών πρώην δημοτικών και νομαρχιακών αρχόντων για υποψηφιότητα βουλευτή ;   Τους είδαμε  όλους και τους κρίναμε !  Ας πάνε στα σπίτια τους όσοι δεν εκλέγονται !  «Τη δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς» !
Είναι δυνατό να επικρατεί η αδικία, η ανυπαρξία της δικαιοσύνης και του σθένους από τους κυβερνώντες και να παραδίδονται τελικά στο ΔΝΤ, το οποίο κατηγορούν συνεχώς αλλά και δικαιολογούν μ΄αυτό τις διάφορες απρέπειές τους ; Σαν τα μικρά παιδιά κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και κατηγορούν στη δασκάλα το μπροστινό τους !
Μας γεμίζει πίκρα, οδύνη, μελαγχολία που επιτείνεται τις ΄Αγιες αυτές μέρες με τη δυστυχία πολλών συνανθρώπων μας που πληροφορύμαστε ή διαπιστώνουμε καθημερινά !  Μερικοί φτάνουν δυστυχώς και στα άκρα !
Αλλά ευτυχώς ο ΄Ελληνας δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του, την ευαισθησία του, τη λογική του, θυμάται την ιστορική διαδρομή του και συντρέχει τον άρρωστο, τον αβοήθητο, το γείτονα που έχει ανάγκη, τρέχει για το δίκιο και ενώνει τη φωνή του με των συμπολιτών του στο άνοιγμα των δρόμων από τα επαχθή και άδικα διόδια ! Μπλογκάρει ο ΄Ελληνας πλέον καθημερινά (και η Ελληνίδα )  και ξυπνάει, ψάχνει, ρωτάει, συζητάει, ακούει, συμμετέχει !
«Αρχή άνδρα δείκνυσι»  αλλά  μάλλον το ξέχασαν οι πολιτικοί μας ή δε διδάχθηκαν την αρχαία ελληνική γλώσσα και ιστορία !Ευγενία Κορτσάρη-Κυριαζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: