Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου: Απόλυτα αναγκαία η κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων στην Πιερία

Την προώθηση της χρηματοδότησης του νέου κτιρίου του Λυκείου Κονταριώτισσας, αλλά και τον προγραμματισμό για τη χρηματοδότηση και κατασκευή σχολικών κτιρίων που έχει ανάγκη η Πιερία, ζήτησε.. με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου. Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, παρά την λειτουργία των 13 «καποδιστριακών» δήμων στο νομό δεν έγινε περιφερειακός σχεδιασμός για την αποκέντρωση των μαθητών ανά δήμο ή ενότητες όμορων δήμων, αλλά συνεχίστηκε η συγκέντρωση των μαθητών στην έδρα του νομού, στην Κατερίνη. Αποτέλεσμα αυτού είναι ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό περιβάλλον με στεγαστικά αδιέξοδα και με προβλήματα ανισοκατανομής των μαθητών στα τμήματα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη.
Για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος και την ανακατανομή των μαθητών στο πλαίσιο της λειτουργίας των νέων «καλλικρατικών» δήμων στην Πιερία θα πρέπει να υλοποιηθούν οι προτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία νέων γυμνασίων και λυκείων περιφερειακά της πόλης Κατερίνης και να εγκριθεί άμεσα η χρηματοδότηση και η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων.
Με την ίδρυση και λειτουργία νέων σχολικών μονάδων όπως τα Λύκεια Παραλίας, Κ. Μηλιάς και Κορινού θα υπάρξει αποσυμφόρηση στα Λύκεια της Κατερίνης. Με την ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση του Λυκείου Κονταριώτισσας δίνεται λύση στο σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα στο σχολικό συγκρότημα που σήμερα λειτουργούν γυμνάσιο και λύκειο.
Παράλληλα, τονίζει ο βουλευτής, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις (σύμφωνα με αποφάσεις και προτάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας και του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης) και είναι ώριμα να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ ή μέσω ΣΔΙΤ και να κατασκευαστούν νέα σχολικά κτίρια.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: