Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
parking_1
Τα είδαμε από δω … τα είδαμε από κει (τα παλούκια στο πεζοδρόμιο του πάρκινγκ Ευκαρπίδη) … εξήγηση δεν μπορέσαμε να δώσουμε.
Γιατί να κάνουμε φαρδιά πεζοδρόμια, άμα είναι να τα παραχωρούμε πάλι στα αυτοκίνητα;

Στο μεταξύ, υπάρχει και μια άλλη παρανόηση. Όταν λέμε να προστατεύσει ο δήμος την περιουσία του, δεν εννοούμε ντε και καλά να τη μαντρώσει με παλούκια.
Για ελεύθερους δημοτικούς χώρους μιλάμε, όχι για παλουκωμένους.
parking_2


stathmos
Περασμένες δηλώσεις και διηγώντας τες να κλαις …

Μάρτιο του 2011 μπαίνει πωλητήριο και στον ΟΣΕ και μέχρι τότε θα έχουν κλείσει ζημιογόνες γραμμές ΚΑΙ ζημιογόνοι σταθμοί.
Δεν αποκλείεται οι Πιεριείς να γίνουν οι άνθρωποι που βλέπουν τα τρένα να περνούν (και να μη σταματούν).


Στέλνουν και ξαναστέλνουν γράμματα και γραφές στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων οι Πιεριείς (των κυβερνητικών βουλευτών συμπεριλαμβανομένων) για τα προβλήματα με την «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου», αλλά οι απαντήσεις που παίρνουν θυμίζουν την απάντηση που έλαβε η Μαρία από (έναν) Γιώργο.

Το γράμμα
«Αγαπητέ Γιώργο, με λένε Μαρία και ελπίζω να μπορείς να με βοηθήσεις! Τις προάλλες έφυγα για τη δουλειά, αφήνοντας τον άνεργο σύζυγό μου στο σπίτι να βλέπει τηλεόραση ως συνήθως. Δεν είχα απομακρυνθεί περισσότερο από 500 μέτρα, όταν η μηχανή άρχισε να κάνει διακοπές και έσβησε. Το άφησα και γύρισα με τα πόδια στο σπίτι, για να ζητήσω τη βοήθεια του συζύγου μου. Τον βρήκα στο κρεβάτι μας με την κόρη των γειτόνων. Είμαι 52 χρόνων, ο σύζυγός μου 54 και η κόρη των γειτόνων 25. Όταν άρχισα να τον ρωτάω, μου αποκάλυψε ότι η σχέση του με την μικρή διαρκεί εδώ και έξι μήνες, από τότε που έχασε τη δουλειά του. Το καταλαβαίνω ότι η ανεργία τον κάνει να νιώθει άχρηστος και θλιμμένος, του ζήτησα όμως να διακόψει την σχέση με τη μικρή και τον απείλησα ότι αν δεν το κάνει θα φύγω. Έκτοτε γίνεται όλο και πιο απόμακρος και φοβάμαι ότι τον χάνω. Εγώ τον αγαπώ, δυσκολεύομαι να τον εγκαταλείψω, αλλά δεν αντέχω και την κατάσταση αυτή. Μπορείς να με βοηθήσεις;»
Η απάντηση του Γιώργου
«Αγαπητή Μαρία, όταν ένα αυτοκίνητο κάνει διακοπές έπειτα από τόσο μικρή απόσταση, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ξεκίνα ελέγχοντας αν υπάρχουν σκουπίδια στο σωληνάκι του καυσίμου. Αν είναι καθαρό, έλεγξε την πολλαπλή εισαγωγή και επίσης τα καλώδια σύνδεσης. Αν τίποτε από αυτά δεν σου λύνει το πρόβλημα, τότε μπορεί να είναι ελαττωματική η αντλία βενζίνης και να προκαλεί πτώση της πίεσης στα μπεκ ψεκασμού. Ελπίζω να σε βοήθησα».


1
Συνάντηση με συναδέλφους του, όπου τους ενημέρωσε για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους σε συνδικαλιστικό επίπεδο, είχε το Σάββατο το απόγευμα ο πρόεδρος  του σωματείου ιδιοκτητών φορτηγών διεθνών μεταφορών Πιερίας «Ακρόπολις», Τάσος Αλχαζίδης.
Ο κ. Αλχαζίδης επεσήμανε ότι ο αγώνας των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. συνεχίζεται και ότι πρέπει πάση θυσία να αξιοποιήσουν οι συνάδελφοί του ο,τιδήποτε, έστω και ελάχιστο κέρδισαν ως πολύ μικρό αντιστάθμισμα από την άϋλη αξία που χάνεται από τις άδειες των φορτηγών τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ακούστηκαν απόψεις, σχετικά με το ρόλο των προέδρων των Σωματείων, αφήνοντας αιχμές για τη στάση τους, αλλά και για το επικοινωνιακό κομμάτι, αν και παραδέχθηκαν ότι δημιουργήθηκε έντονο πρόβλημα στην αγορά.


2
«Εμείς ζητάμε υποψηφίους. Δεν ζητάμε από άλλους να μας δώσουν υποψήφιους», είπε με νόημα ο Χρήστος Καραφουλίδης, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τους δύο υποψηφίους δημάρχους που έχουν τη στήριξη από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και τη φάμπρικα που έχουν ξεκινήσει με βουλευτές και πολιτευτές των κομμάτων τους για να καταρτίσουν όσο το δυνατόν πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο.


3
Με τους υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Λεπτοκαρυάς καθώς και με τους Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Εκλογικής Περιφέρειας Ανατολικού Ολύμπου από τη Λεπτοκαρυά, που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο «Ενότητα-Ανάπτυξη-Νέα Πορεία» στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Δίου-Ολύμπου, συναντήθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού αυτού, Γιώργος Παπαθανασίου.
Πρόκειται για τους υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Λεπτοκαρυάς: Γιώργος Αγελαδάρης, Θεολογία Εμμανουηλίδου, Διονυσία Κουκάρα, Ευάγγελος Κουκάρας, Διονύσιος Χέδας και Ιωάννης Χέδας
Καθώς επίσης και για τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Εκλογικής Περιφέρειας Ανατολικού Ολύμπου που προέρχονται από τη Λεπτοκαρυά: Δημήτρης Μυλωνέρος, Σοφία Νούλα, Στέλιος Νούλας και Αντώνης Χατζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: