Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010
Άρχισαν τα όργανα για τον Καλλικράτη. Οι πρώτες αντιδράσεις καταγράφονται. Είναι πολλές, διάσπαρτες, κάποιες προκαλούν εκπλήξεις, κάποιες άλλες θεωρούνται άκρως ...αναμενόμενες.

Πήραν φωτιά τα κινητά τηλέφωνα δημοσιογράφων, δημάρχων, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων. Οι πληροφορίες διοχετεύονταν αργά και βασανιστικά, το έντονο παρασκήνιο που οδήγησε στη διπλή πρόταση για την Πιερία επίσης.

Έκτακτες συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων χθες το πρωί. Πρόλαβε ο Παπαχρήστος, αυθημερόν να δηλώσει την αντίθεσή του για τη μη δημιουργία αυτόνομου δήμου Δίου.

Ανήμερα έκανε τη συνεδρίαση και δήλωσε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν λήφθηκε μέριμνα για τους ιστορικούς δήμους.

Με αποφάσεις τους χθες το πρωί τα δημοτικά συμβούλια Πέτρας και Πιερίων, κατέγραψαν τις θέσεις τους για τη δημιουργία ή μη αυτόνομου ορεινού δήμου. Υπέρ κατά πλειοψηφία ο δήμος Πέτρας, κατά της δημιουργίας ορεινού δήμου κατά πλειοψηφία ο δήμος Πιερίων.

Πάμε παρακάτω. Βγήκαν και τα εσωκομματικά μαχαίρια. Όποιος προλαβαίνει τώρα που γυρίζει παιδιά.
Η δημόσια διαβούλευση τι ακριβώς θα είναι;

Πώς θα αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες; Θα γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα; Δεν το βλέπω.
Μάλλον κάποιοι νίπτουν τας χείρας τους από τώρα.

Πάμε ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη για τρεις και η πρόταση για 4 δήμους. Αν εξαιρέσουμε την πρόταση των τριών δήμων που ξέρουμε ότι βρίσκει σύμφωνο τον βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου, η πρόταση για 4 …από πού κατατέθηκε ρε παιδιά;
Η Μίχου είχε δηλώσει υπέρ 4 δήμων με τέταρτο όμως το δήμο Δίου.
Ο δε Αμοιρίδης,  κατέθεσε πρόταση για 1 δήμο όλος ο νομός. Στη δεύτερη φάση και αφού απορρίφθηκε η εν λόγω πρόταση πρότεινε 5 με τέταρτο  το δήμο Δίου και πέμπτο έναν ορεινό δήμο.

Πάμε Ν.Δ. Υπέρ της δημιουργίας έξι δήμων είχε ταχθεί με δηλώσεις του ο Κ. Κουκοδήμος. Ήτοι: Δήμος Κολινδρού, αυτόνομος. Δήμος Αιγινίου με Πύδνα, Μεθώνη. Δήμος Δίου αυτόνομος ως ιστορικός δήμος, Δήμος Κατερίνης με Παραλία, Κορινό και Ελαφίνα και δήμος Λιτοχώρου με Αν.Ολυμπο, ορεινός δήμος Πέτρας με το δήμο Πιερίων.

Πάμε τώρα και στα της Κατερίνης.
Δήμος τέρας θα δημιουργηθεί αν συμπεριληφθούν οι δήμοι Πιερίων και Πέτρας στο δήμο Κατερίνης.
Αφήστε που θα αλληθωρίσει. Θα κοιτάζει μια βουνό, μια θάλασσα.

Στη νότια Πιερία δεν ξέρω τι γίνεται αλλά κάποιοι ετοιμάζουν κοστούμια.

Πάμε ξανά Ν.Δ. Ο Δημήτρης Μπέης ενισχύεται λένε οι πληροφοριοδότες μου. Πού, πώς, πότε και γιατί; Εκεί παίζει Τσιφοδήμος εν ενεργεία δήμαρχος παρακαλώ, παίζει Μπέης, ενώ ακούσαμε και σενάρια περί κωλύματος υποψηφιότητας του Κ.Δημητριάδη, λόγω του ότι ήταν σε θέση διοικητή και δεν παρήλθε το 18μηνο.

Ορέ παιδιά της Ελλάδος παιδιά. Αυτό δεν είναι ενημέρωση. Αυτό είναι απλή καταγραφή πληροφοριών που φτάνουν στα δημοσιογραφικά, γι’αυτό παρακαλώ πολύ να μην αρχίσετε τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας.

Και κάτι ακόμη προς άλλον αποδέκτη. Η στήλη σχολιάζει την επικαιρότητα και έχει ονοματεπώνυμο.
Αν κάποιοι διαφωνούν, μπορούν να στείλουν το δικό τους σχολιασμό και θα χαρούμε πολύ να τον δημοσιεύσουμε. Αλλά μέχρι εκεί…..

Πάμε τώρα λίγο και στα του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης. Είχα καιρό να την παρακολουθήσω και κατέληξα στο συμπέρασμα πως πιο κάτω δεν πάει.

Υποτιμητικά σχόλια, υφάκια, χαμογελάκια, μπάλα, καταστρατήγηση διαδικασίας, φωνασκίες και κορώνες.
Θυμίζει πραγματικά καφενείο. Και αν είστε εσείς όλοι όσοι παίρνετε μέρος περήφανοι γι’αυτή τη διαδικασία στην πρωτεύουσα του νομού….εμείς είμαστε απλώς απογοητευμένοι.

Δείγμα γραφής έδωσε χθες η συνεδρίαση της ΤΕΔΚ. Πολιτισμός και διάλογος. Ακόμη και όταν υπάρχουν διαφωνίες.

Σκεφτείτε λίγο τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων, διότι περί αυτού πρόκειται, τοπικής βουλής, να φωνάζουν από κάτω, να κάνουν χειρονομίες, να δηλώνουν βιαστικοί λόγω της μπάλας, να κάνουν πλακίτσες.

Σε ο,τι αφορά τη διαδικασία, καταγράφονται πλέον κινήσεις έλλειψης ψυχραιμίας και πανικού.
Δηλαδή, αν δεν μας αρέσουν αυτά που ακούμε, απλώς αφαιρούμε το λόγο. Πού βρισκόμαστε επιτέλους;

Και δεν υπάρχει και κανένας που να δείχνει ενοχλημένος. Το θεωρούν πολύ φυσιολογικό να κάνουν …πλάκα την ώρα της συνεδρίασης.

Και σε ο,τι αφορά τη μπάλα….εντάξει ρε παιδιά, κατανοητό. Αλλά μην το δηλώνετε και στα μικρόφωνα …λέγοντας ότι πρέπει να τελειώσει νωρίς η συνεδρίαση, να μην υποβληθούν ερωτήματα που θα καθυστερήσουν τη διαδικασία, γιατί έχει και ματς.
Αυτά τα ερωτήματα, αφορούν όλους αυτούς που σας ψήφισαν. Α…για τους κόμβους που έγινε πολύς λόγος, ετοιμάζουμε ειδικό ρεπορτάζ. Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως ειπώθηκαν ορισμένα πράγματα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: