Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ... ΒΙΝΤΕΟ

30.4.10

http://fimotro.blogspot.com


Τα οικονομικά μέτρα αποτελούν πατριωτική ευθύνη, καθώς προέχει η επιβίωση του έθνους, δήλωσε από τη Βουλή Γιώργος Παπανδρέου ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ..(ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

το πολιτικό κόστος που προκύπτει για την κυβέρνηση από τη λήψη των επώδυνων μέτρων είναι ελάχιστο μπροστά στο κόστος της αδράνειας. Απαντώντας στον κ. Καρατζαφέρη επισήμανε ότι άλλο θέμα είναι ο δανεισμός της χώρας και άλλο τα εθνικά θέματα, ενώ πρόσθεσε ότι κόκκινη γραμμή και για τα δύο αποτελεί το συμφέρον της πατρίδας.
«Casus belli»

Συμπλήρωσε ότι η επιτήρηση της Ελλάδας αφορά μόνο την οικονομία και όχι τα εθνικά θέματα. «Αν κάποιος τολμούσε να συνδέσει αυτά τα δύο, αυτό θα αποτελούσε casus belli» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όσο για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία και τη διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας για κοινό όφελος των δύο χωρών.

Πρόσθεσε ότι μαζί με τον κ. Ερντογάν θα συστήσουν από κοινού το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας σε καίριους τομείς (οικονομία, ενέργεια, περιβάλλον, μεταφορές, παιδεία, τουρισμό, προστασία του πολίτη, ευρωπαϊκές υποθέσεις).

Συμπλήρωσε ότι για κάθε ενέργεια και απόφαση θα ενημερώνεται ο ελληνικός λαός.

Όσο για το ενδεχόμενο επίσκεψης του κ. Ερντογάν στη Θράκη, θέμα που έθεσε στην ερώτησή του ο κ. Καρατζαφέρης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τέτοια επίσκεψη, αν και -όπως είπε- κάθε ηγέτης ξένης χώρας μπορεί να επισκεφθεί όποιο μέρος της Ελλάδας επιθυμεί.


ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: