Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Οι 5 καλύτερες ερμηνείες του Robert Downey Jr. (video)



ΑΘΗΝΑ 30/04/2010

Η επιστροφή του ως Tony Stark / Iron Man μάς έδωσε άλλη μια ευκαιρία για ν’ απολαύσουμε όχι μόνο έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του επί της οθόνης, αλλά και έναν σύγχρονο A-list αστέρα. Ποιες, όμως, είναι οι 5 καλύτερες ερμηνείες του Robert Downey Jr.;
Ο αμερικάνος ηθοποιός, παραγωγός και... (ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ)
μουσικός(!), γέννημα-θρέμμα νεοϋορκέζος, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μια ταινία του πατέρα του, Robert Downey του πρεσβύτερου, γνωστού ηθοποιού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη. Από τη στιγμή που η αρχή είχε γίνει, οι ρόλοι άρχισαν να έρχονται απανωτά. Αρχικά έπαιζε σε πιο εφηβικού προσανατολισμού ταινίες, μέχρι τις αρχές των 90s που μπήκε σε μεγαλύτερες παραγωγές και ειδικά το 1992, όταν υποδύθηκε τον Charlie Chaplin με επιτυχία.
Τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστά, για τον ηθοποιό που απασχόλησε εξίσου τα φώτα της δημοσιότητας με τους ρόλους του και με τις (αρνητικές) λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής, όπως το (ξεπερασμένο πια) πρόβλημά του με τα ναρκωτικά. Τα τελευταία χρόνια, ο Robert Downey Jr. έχει μετατραπεί σε superstar πρώτου μεγέθους, ο οποίος αρνείται να τυποποιηθεί και μετατρέπει τον κάθε ρόλο του σε σόλο παραστάση που δε χορταίνουμε να απολαμβάνουμε. Ας θυμηθούμε 5 χαρακτηριστικές στιγμές του.
Chaplin – 1992
Η καθοριστική στιγμή στην καριέρα του ηθοποιού, που έκανε το ταλέντο του γνωστό σε όλο τον κόσμο και του έφερε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ, αυτό του Α’ Ανδρικού. Με τον Richard Attenborough στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ο Robert Downey Jr. ερμήνευσε τον αγαπημένο Σαρλό με μοναδικό τρόπο, σε έναν από τους καλύτερους βιογραφικούς ρόλους της ιστορίας.
Zodiac – 2007
Δεκαπέντε χρόνια μετά τον «Chaplin» και έπειτα από μια πληθώρα διαφορετικών ρόλων, ο Robert Downey Jr. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του David Fincher για να πρωταγωνιστήσει δίπλα στους Jake Gyllenhaal και Mark Ruffalo στο σκοτεινό «Zodiac», ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ πάνω στην εμμονή τριών ανθρώπων να αποκαλύψουν την ταυτότητα ενός (ασύλληπτου ακόμα) μανιακού δολοφόνου.
Iron Man – 2008
Πλέον, ο Robert Downey Jr. έχει περάσει στα «μεγάλα σαλόνια» του Hollywood και αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του ως υπερήρωας Iron Man στο blockbuster δράσης του Jon Favreau, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχή αποδοχή από κοινό και κριτικούς ενός outsider που αποδείχτηκε μια από τις πλέον κερδοφόρες ταινίες της χρονιάς της.
Tropic Thunder – 2008
Την ίδια χρονιά, ο Robert Downey Jr. δοκιμάζεται και στο πεδίο της κωμωδίας, πρωταγωνιστώντας στην ανατρεπτικά ξεκαρδιστική «Τροπική Καταιγίδα» σε σκηνοθεσία Ben Stiller. Ο ρόλος του ως Kirk Lazarus, ο αυστραλός ηθοποιός που ακολουθεί τόσο πιστά τη Μέθοδο ώστε να «βάψει» μαύρο το δέρμα του με εγχείριση για να υποδυθεί έναν αφροαμερικανό, έχει ήδη περάσει στην ιστορία (φέρνοντάς του και τη δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ, αυτή του Β’ Ανδρικού).
Sherlock Holmes – 2009
Η περσινή του συνεργασία με τον Guy Ritchie στον «Sherlock Holmes», ως ο φλεγματικός ιδιωτικός ντέτεκτιβ που ξεπήδησε από τις σελίδες του Sir Arthur Conan Doyle, έδωσε άλλη πνοή στην ταινία, συνδυάζοντας άψογα τη δράση με το χιούμορ και την επίλυση μυστηρίων και κυριαρχώντας άνετα σε κάθε σκηνή που εμφανιζόταν.
 
http://www.nooz.gr
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: