Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Κομμάτι-κομμάτι η πρόσβαση στο νέο Νοσοκομείο


KOMATI-KOMATI_1
Έργα οδοποιίας μπροστά από το σχολικό συγκρότημα του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης, στον επαρχιακό δρόμο Κατερίνης-Νέου Κεραμιδίου, ξεκίνησε η Νομαρχία Πιερίας, υλοποιώντας δεσμεύσεις της για τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο νέο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Οι εργασίες αφορούν στη διαπλάτυνση του οδοστρώματος του δρόμου μπροστά από το σχολικό συγκρότημα και στη δημιουργία στάσεων λεωφορείου με στέγαστρα και στις δύο πλευρές του δρόμου για την... επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών. Ακόμη θα τοποθετεί στο σημείο επαρκής φωτισμός και φωτεινός σηματοδότης με κομβίο για πεζούς, για την ασφάλεια τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

KOMATI-KOMATI_2Τις εργασίες επέβλεψε χθες ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντινομάρχη Νίκο Μπουρονίκο και τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας.
Σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η επόμενη κυκλοφοριακή παρέμβαση της Νομαρχίας θα γίνει στη διασταύρωση των δρόμων προς Παλαιό και Νέο Κεραμίδι, ενώ μιλώντας για την περιμετρική οδό της Κατερίνης,
(που θα προσφέρει άμεση και γρήγορη πρόσβαση προς το νέο Νοσοκομείο, αλλά και προς τη Βόρεια Πιερία, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης-Θεσσαλονίκης), διαβεβαίωσε πως βρίσκεται στην ολοκλήρωσή της και πως απομένει μόνο η τακτοποίηση κάποιων ιδιοκτησιών.

Σημειώνεται πως στην τελευταία σύσκεψη για τα παράλληλα έργα του νέου Νοσοκομείου, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Ιούλη, η Νομαρχία είχε δεσμευτεί για τις δυο συγκεκριμένες παρεμβάσεις (στο δρόμο μπροστά από το 2ο ΕΠΑΛ και στη διασταύρωση Παλαιού και Νέου Κεραμιδίου), ενώ την κατασκευή του περιβόητου κόμβου του νέου Νοσοκομείου ανέλαβε ο δήμος Κατερίνης, αφού εκπονήσει τις σχετικές μελέτες και αφού εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των 550.000 ευρώ που θα κοστίσει το έργο.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν έχει βρεθεί χρηματοδότηση, όπως άγνωστη παραμένει και η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου.

KOMATI-KOMATI_3
 ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: