Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΨΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Τρίτη, 7 Απρίλιος 2009





Στα ίχνη των δραστών της "περίεργης" εμπρηστικής επίθεσης εναντίον δύο αφύλακτων μηχανημάτων της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου που είχε λάβει χώρα πριν ένα χρόνο περίπου και είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες της περιοχής, φαίνεται πως βρίσκονται τώρα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές και ότι σύντομα επίκειται η σύλληψη και η παραδειγματική τους τιμωρία.
Η εμπρηστική αυτή ενέργεια εκ προθέσεως εναντίον μηχανημάτων του Ελληνικού Στρατού είχε σημειωθεί Παρασκευή προς Σάββατο 12 Απριλίου και η ώρα μία μετά τα μεσάνυχτα στην παραλιακή περιοχή "Γκρέμια" κοντά στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιτοχώρου.
Οι άγνωστοι εμπρηστές, οι οποίοι είχαν δράσει υπό την κάλυψη του σκότους, περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα δύο βαρέα μηχανήματα του Στρατού, έναν φορτωτή και μία μπουλντόζα, και τα πυρπόλησαν, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές, κυρίως στα κοβούκλια των οχημάτων.
Τα δύο αυτά μηχανήματα, πέραν της χρήσης για στρατιωτικές εργασίες, χρησιμοποιούνταν επίσης συχνά για απόδοση κοινωνικού έργου στην ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου με το εξειδικευμένο στρατιωτικό τους προσωπικό σε περιπτώσεις, όπου ζητούσε η τοπική αρχή την αποστολή τους σε δυσχερείς καταστάσεις.
Η παραλιακή περιοχή όπου είχε σημειωθεί το εμπρηστικό συμβάν απέχει 5 χιλιομέτρα από το Στρατόπεδο Λιτοχώρου και ανήκει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τα στρατιωτικά οχήματα χρησιμοποιούνταν εκεί για την διάνοιξη δρόμου. (απο ΛΕΥΤΕΡΙΑ).
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: