Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Συνεχίζουν τα φιλολαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Φτηνό αυτοκίνητο στο λαό. Μάλιστα κύριοι κερδίζετε από 300 ευρώ έως 20.000 ευρώ ανάλογα με το αυτοκίνητο που θα επιλέξετε.

***

Το μέτρο πάρθηκε για να στηριχθεί ο κλάδος του αυτοκινήτου. Δώρον-άδωρον. Και ως συνήθως μέτρα παρμένα στο γόνατο για να κάνουμε το χατίρι της Μέρκελ και του Σαρκοζί καθότι εμείς δεν παράγουμε ούτε παπάκι.

***

Σπεύσατε πάντως Έλληνες όσοι θέλετε ν’αγοράσετε μια Ferrari ή Lamborghini κερδίζετε 20.000 ευρώ. Τώρα, όσοι θέλετε ένα κουρσάκι για να κάνετε τη δουλειά σας, τζίφος. Όπου φτωχός κι η μοίρα του.

***

Ο κλάδος ζητάει απόσυρση αλλά δυστυχώς δεν το επιτρέπει η διεθνής κρίση. Έτσι λένε οι ειδήμονες και κάνουν χρήση της κρίσης όπου τους βολεύει.

***

Αυτά είναι τα ευχάριστα. Φαντασθείτε τώρα πως είναι τα δυσάρεστα. Πάρα του μη έχοντος παίρνεις μόνο υποσχέσεις, όπως εμείς από την κυβέρνηση. Όταν πρόκειται όμως να πάρουν αυτοί από εμάς τότε το παρά του μη έχοντος δεν ισχύει. Θα τα βρουν τα ρεμάλια. Εφτάψυχοι είναι οι Έλληνες.

***

Λένε λοιπόν ότι θέλουν να βάλουν χέρι σ’ένα μισθό των δημοσίων υπαλλήλων για να διευκολύνουν την καταβολή του εφάπαξ στους αναμένοντες.

***

Είναι βλέπετε η αλληλεγγύη των γενεών. Έβαλαν τα ταμεία μέσα και τώρα το ρίχνουν στην υποχρεωτική φιλανθρωπία.

***

Σκέφτονται ακόμη να καταργήσουν το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών. Εκείνο που κατάργησαν και επανέφεραν και θα το ξανακαταργήσουν. Όπως και με τα τεκμήρια που θα καταργούσαν, τα πήραν πίσω και θα τα ξαναφέρουν.

***

Κι αν ακόμη δεν υπάρχει διαφωνία επί της ουσίας σκεφθείτε πόσο σοβαροί είμαστε και πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να’χει κάποιος στο οικονομικό περιβάλλον.

***

Η φιλοσοφία αυτής της κυβέρνησης ταυτίζεται με τη φιλοσοφία της ξεπεσμένης αριστοκρατίας. Όλα για το θεαθήναι. Οι υπήκοοι είναι υπήκοοι και οι ευγενείς, ευγενείς.

***

Δεν εξηγείται άλλως η αφοσίωση της στην προστασία των λίγων ακόμη και σε καιρούς που η κερδοφορία τους προκαλεί.

***

Θα μου πείτε ότι εσχάτως με τον κεφαλικό φόρο κάτι πάει να κάνει. Θα διαφωνήσω. Μόνο 76 Έλληνες δυστυχώς δήλωσαν εισόδημα πάνω από 900.000 ευρώ.

***

Ε, αυτοί λοιπόν που κλήθηκαν να δώσουν 20.000 έκτακτο φόρο τα παίρνουν πίσω μόνο με την αγορά ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.

Ποιον δουλεύει ο Παπαθανασίου; Αφού είναι σαρξ εκ της σαρκός μεταπρατών και μεγαλεμπόρων, για μας θα νοιαστεί;

***

Σημειώστε το. Δεν θα τα καταφέρει με την κρίση αυτή η κυβέρνηση. Αυτή η ίδια είναι η κρίση και χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

***

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: