Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Κύκλωμα τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη


ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ apn.gr
Το πάθος ατόμων που είναι εθισμένα στα τυχερά παιχνίδια, εκμεταλλεύονταν τα μέλη ενός κυκλώματος τοκογλύφων που δρούσε στη Θεσσαλονίκη και εξαρθρώθηκε από της αστυνομία και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.Συγκεκριμένα, τα μέλη του κυκλώματος των τοκογλύφων που έστηναν “καρτέρι” στα υποψήφια θύματά τους σε νόμιμες και παράνομες λέσχες, internet café, ή ακόμη και μέσα στα καζίνο, προσέγγιζαν τους εθισμένους στον τζόγο που είχαν χάσει τα χρήματά τους και αναζητούσαν δανεικά.

Με το πρόσχημα ότι θα τους βοηθήσουν οικονομικά, τους δάνειζαν χρήματα με τόκο που κυμαινόταν από 72% ως και120%, ανά έτος, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Μετά από καταγγελίες, οι άνδρες της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλονίκης τους εντόπισαν και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Στο γραφείο ενός από τους τοκογλύφους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανεπίσημα στοιχεία από τα οποία προέκυψε ότι μέσω της προεξόφλησης επιταγών είχε διακινηθεί ποσό περίπου 1 εκ. ευρώ, με το κέρδος του κυκλώματος να ανέρχεται στις 250.000 ευρώ.

Η αναφορά της αστυνομίας έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περεταίρω.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: