Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Διαιτητής έδειξε 18... κόκκινες κάρτες!



ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - SPORT 24
Η βία στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο έχει καταντήσει... συνηθισμένο θέαμα, όμως αυτό που συνέβη το περασμένο Σάββατο σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση στη "χώρα του τανγκό" ίσως να μην έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά!


Και αυτό γιατί λίγες μόλις ημέρες μετά τα επεισόδια μεταξύ της Γοδόι Κρους και της Σαν Μαρτίν, μία αναμέτρηση για την Primera C ολοκληρώθηκε άδοξα, με τον "άρχοντα της αναμέτρησης" να αναγκάζεται να αποβάλλει όλους τους παίκτες της μίας ομάδας, συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών.
Οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες σε αυτό το ιστορικό ματς ήταν η Μπαράκας Μπολίβαρ και η Τζενεράλ Λαμαδρίδ, και όταν το περιστατικό αυτό συνέβη το σκορ ήταν ήδη 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.
Συγκεκριμένα, στο 60ο λεπτό, το παιχνίδι διακόπηκε αναγκαστικά όταν τρεις παίκτες και τέσσερα μέλη από το προπονητικό επιτελείο της Λαμαδρίδ πιάστηκαν σε καυγά με οπαδούς της Μπολίβαρ.
Η... σπίθα είχε ήδη εκτοξευτεί και η "φωτιά" δεν άργησε καθόλου να ανάψει: μέσα σε μερικά δευτερόλευτα όλοι οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας έτρεξαν προς βοήθεια των συμπαικτών τους και των ανθρώπων του πάγκου, με αποτέλεσμα να ανταλλάξουν άπειρες κλωτσιές και μπουνιές με τους οπαδούς.
Βλέποντας την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, ο διαιτητής αποφάσισε να βγάλει από το τσεπάκι ούτε μία ούτε δύο, αλλά 18 κόκκινες κάρτες στην Λαμαδρίδ, αποβάλλοντας όχι μόνο τους 11 παίκτες που ήταν στο χορτάρι αλλά και τους επτά αναπληρωματικούς.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, το παιχνίδι τελείωσε όπως ήταν φυσικό εις βάρος των φιλοξενουμένων, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι στο αμέσως επόμενο ματς να αγωνιστούν με τις ρεζέρβες, καθώς έχουν 18 παίκτες τιμωρημένους.
Να σημειωθεί πως ανάλογο περιστατικό είχε λάβει χώρα το 1990 στην Ουρουγουάη, στο Clásico μεταξύ της Νασιονάλ Μοντεβιδέο και της Πενιαρόλ, με τον διαιτητή να αναγκάζεται τότε να δείξει 22 κόκκινες κάρτες μετά από άγριο ξύλο στο οποίο συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι παίκτες.
ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: