Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ apn.gr

europaiki_kentriki_trapeza0000_4Σημαντική για ασφαλιστικά ζητήματα, αναμένεται να είναι η απόφαση που θα εκδοθεί την Πέμπτη από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξισωθούν τα όρια ηλικίας γυναικών και ανδρών και η απόφαση αναμένεται να είναι καταδικαστική για τη χώρα μας και αφορά γυναίκες εργαζόμενες στο δημόσιο το στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται οι εργαζόμενες που μπήκαν στην αγορά εργασίας από 1η Ιανουαρίου 1983 έως 31 Δεκεμβρίου 1992 ασχέτως οικογενειακής κατάστασης όπου θα κληθούν να εργαστούν από 5 έως 17 χρόνια επιπλέον οι μητέρες ανηλίκων και οι τρίτεκνες ασφαλισμένες μετά τη 1/1/1993 που θα επιβαρυνθούν με 6 έως 10 χρόνια επιπλέον εργασίας.

Εξαιρούνται όσες γυναίκες εργάζονται από 1/1/1993 και δεν θα πάρουν σύνταξη ως μητέρες ανηλίκων, γιατί ήδη ισχύουν ενιαία όρια με τους άνδρες συναδέλφους τους και όσες ασφαλισμένες έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις και μπορούν να αποχωρήσουν αλλά συνεχίζουν να εργάζονται προσδοκώντας καλύτερη σύνταξη.

Σε πρακτικό επίπεδο οδηγούνται σε αποχώρηση τουλάχιστον 100.000 εργαζόμενες, με συνέπεια να πάρουν συντάξεις κάτω από 600 ευρώ, αλλά και να επιβαρυνθεί το ταμείο πρόνοιας με 2 δισ ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, δικαιώθηκε άνδρας ασφαλισμένος του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα για συνταξιοδότηση των ανδρών πριν από τα 65 έτη.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogapot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: