Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτο κουδούνι με χιλιάδες κενά στα σχολεία


ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ 1.300.000 ΜΑΘΗΤΕΣ

Πρώτο κουδούνι με χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Με 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκινάει σήμερα τελικά η..
σχολική χρονιά, όπως προέκυψε από την ενημέρωση της υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελικής-Ευφρόσυνης Κιάου, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, στο υπουργείο.

Πρώτο κουδούνι με χιλιάδες κενά στα σχολεία
Η υπουργός έκανε λόγο για "αγώνα δρόμου" αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, που ήταν και το πρώτο δεκαήμερο της θητείας της στο υπουργείο. Κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό, επισήμανε: «Στα πλαίσια του εφικτού και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο».

Και ενώ οι μαθητές είναι καθόλα έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά, οι κενές θέσεις υπολογίζονται σε πάνω από 6.000 την ώρα που οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 25000 κενά εκπαιδευτικών.

Τα περισσότερα κενά σε ό,τι αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσηεντοπίζονται στα σχολεία της Κρήτης, τον Πειραιά, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Αιτωλοακαρνανία, την Ανατολική και Δυτική Αττική και την Β' Θεσσαλονίκης.

Ενώ όσον αφορά στη Δευτεροβάθμια, τα περισσότερα προβλήματα αφορούν σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμο, Χίο, Έβρο, αλλά και σε πολλά σχολεία της Αττικής.
Οι εκπαιδευτικοί για τα Ολοήμερα είναι ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα, όπως και οι αναπληρωτές, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στα σχολεία στα μέσα Οκτωβρίου -γεγονός που συνεπάγεται απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών.
Εν τω μεταξύ, η εγκύκλιος Μπαλτά αυξάνει κατά 10% των αριθμό των μαθητών ανά τάξη.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: