Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αποφυλακίστηκε και σκότωσε τον 27χρονο

<p>Ο ΑΤΥΧΟΣ 27χρονος κοσμηματοπώλης Θόδωρος Παπαδόπουλος τον οποίο τραυμάτισε θανάσιμα ο Γεωργιανός, μέσα στο κατάστημά του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης</p> 
Ο ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΙΡΞΗ 25 ΧΡΟΝΩΝ.Αποφυλακίστηκε και σκότωσε τον 27χρονο...

Ελεύθερος με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών είχε αφεθεί στις 7 Αυγούστου ο 38χρονος Γεωργιανός Ρομπέρτο Σ. που πυροβόλησε προχθές το πρωί τον 27χρονο κοσμηματοπώλη Θόδωρο Παπαδόπουλο, μέσα στο κατάστημά του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, και μάλιστα μπροστά στα μάτια της μητέρας του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο ΑΤΥΧΟΣ 27χρονος κοσμηματοπώλης Θόδωρος Παπαδόπουλος τον οποίο τραυμάτισε θανάσιμα ο Γεωργιανός, μέσα στο κατάστημά του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης
Ο νεαρός κοσμηματοπώλης κατέληξε χθες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ζήτησε να μάθει αν ζει το θύμα. Αστυνομικοί περιγράφουν τον Ρομπέρτο Σ. ως σκληρό και αδίστακτο, σεσημασμένο για κλοπές και ληστείες, για διακίνηση ναρκωτικών και άλλες παραβάσεις και για όλα αυτά είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 χρόνων.
Κάνοντας χρήση του νέου νόμου και έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής του, αποφυλακίστηκε πριν από έναν μήνα και επέστρεψε στην παράνομη δράση του.
Μπήκε με πιστόλι γεμάτο σφαίρες στο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στον πολυσύχναστο δρόμο Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Νεάπολης, στις 11 το πρωί, και αρχικά πυροβόλησε για εκφοβισμό χωρίς να πει κουβέντα. Ο 27χρονος ιδιοκτήτης και η 54χρονη μητέρα του σοκαρισμένοι δεν άρθρωσαν λέξη και του έβαλαν σε έναν σάκο χρυσαφικά και κοσμήματα, η αξία των οποίων, σύμφωνα με δήλωση της μητέρας, ανερχόταν σε 20.000 ευρώ.
Δύο φορές εξ επαφής
Κατά την αποχώρηση του δράστη ο νεαρός κοσμηματοπώλης κινήθηκε εναντίον του, σε μια προσπάθεια να σώσει την περιουσία του και τότε ο Γεωργιανός τον πυροβόλησε δύο φορές εξ επαφής, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και τον άφησε αιμόφυρτο, ενώ η μητέρα του ούρλιαζε και καλούσε σε βοήθεια.
Περαστικοί που είχαν δει τι συμβαίνει ειδοποίησαν την Αστυνομία και επιτόπου έσπευσαν δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που καταδίωξαν τον δράστη και εκείνος, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και έπεσε στο οδόστρωμα, όπου και συνελήφθη. Χθες το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, την ώρα που ο 27χρονος κοσμηματοπώλης άφηνε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Μετήχθη στα δικαστήρια υποβασταζόμενος, με τραύματα στο δεξί πόδι και το πρόσωπο από την πτώση του από τη μηχανή και ήταν λιγομίλητος.
Η εισαγγελέας τού απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της οπλοφορίας-οπλοχρησίας και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία. Υποστήριξε ότι το θύμα αντιστάθηκε, ότι τον χτύπησε για να πάρει πίσω τα κοσμήματα και γι' αυτό εκείνος τον πυροβόλησε.
Νομικοί κύκλοι εξέφραζαν ερωτηματικά για την αποφυλάκιση του σεσημασμένου και ιδιαίτερα επικίνδυνου Γεωργιανού, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη για σωρεία αδικημάτων.
Ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών, που ψηφίστηκε το 2015, προβλέπει ότι αποφυλακίζονται όσοι κρατούμενοι έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη πάνω από 10 χρόνια και έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής του. Ο Ρομπέρτο Σ. έμεινε 8,5 χρόνια στις φυλακές και από τις 7 Αυγούστου κυκλοφορούσε ελεύθερος.
Σημειώνεται ότι και οι περισσότεροι από τους 7 Γεωργιανούς που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του γνωστού εστιάτορα τον Αύγουστο στην Υδρα είχαν επίσης αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του ίδιου νόμου Παρασκευόπουλου, γεγονός που είχε προκαλέσει επίσης σωρεία αντιδράσεων.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ -ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: