Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τον Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο το Ποτάμι - και το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Αλεβιζάτο

..

Τον Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο το Ποτάμι.Αποδέχομαι την τιμητική πρόταση»

Το Ποτάμι, με δήλωση του επικεφαλής του Σταύρου Θεοδωράκη προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

«Έναν ανυποχώρητο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Έναν επιστήμονα με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του.

» Τέλος, έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «έναν Έλληνα που η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα».

Ο ίδιος ο κ. Αλιβιζάτος δήλωσε: «Υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

» Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του επικεφαλής του 'Ποταμιού' κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ».

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης είχε πει στην ΚΟ του Ποταμιού: «Αν μας αρέσει η πρόταση της κυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα την ψηφίσουμε, διαφορετικά θα φέρουμε δική μας πρόταση».

Αρκετοί βουλευτές είχαν τονίσει ότι δεν πρέπει να είναι κατ' ανάγκη πολιτικός ο νέος Πρόεδρος, καθώς η χώρα έχει καταξιωμένους επιστήμονες και ανθρώπους που έχουν προσφέρει.
«Κάθε επιλογή έχει συμφραζόμενα»

Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ την υποψηφιότητα του Ν.Αλιβιζάτου για Πρόεδρο

Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ την υποψηφιότητα του Ν.Αλιβιζάτου για Πρόεδρο


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε «το συντονισμό των κινήσεών της με την ΚΟ του Ποταμιού στο κορυφαίο συμβολικά ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Κοινή πρόταση των δυο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος».
Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από σχετική εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου αποφάσισε ομόφωνα να μη ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας «για λόγους βαθύτατα πολιτικούς. Κάθε επιλογή προσώπου παραπέμπει άλλωστε σε πολιτικά και ιστορικά συμφραζόμενα».
«Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά υπέρ της ευρύτερης δυνατής θεσμικής και εθνικής συναίνεσης και το απέδειξε αναλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια δυσανάλογα μεγάλο βάρος.
Άλλο όμως η θεσμική συναίνεση γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλο η χρησιμοποίηση της προεδρικής εκλογής προκειμένου να φανεί ότι συμπίπτουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τα δυο κόμματα του τεχνητού διπολισμού, ενώ επί της ουσίας απουσιάζουν οι προϋποθέσεις μιας πραγματικά εθνικής συναίνεσης. Ενώ η χώρα στερείται στρατηγικής, παρότι πολλοί πολίτες καλοπροαίρετα νομίζουν ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά.
»Στην προηγούμενη Βουλή η αρνητική στάση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως προς την εκλογή ΠτΔ δεν άφηνε περιθώρια διαβούλευσης. Η παρούσα όμως Βουλή εκλέγει ούτως ή άλλως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άρα η διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων, πριν η επιλογή του Προέδρου καταστεί ζήτημα ατομικής επιλογής του πρωθυπουργού, ήταν και επιβεβλημένη και εφικτή» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Μετά την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε γνωστό από την Χαριλάου Τρικούπη, ο Nίκος Αλιβιζάτος σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την ιδιαίτερη τιμή που του έκαναν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: