Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Παυλόπουλου

..

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Παυλόπουλου
Της Νίκης Ζορμπά
Το χλιαρό χειροκρότημα που έλαβε - και ούτε καν από όλους αλλά από τους μισούς- βουλευτές του ο Αλέξης Τσίπρας μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, ήταν αποκαλυπτικό: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν στη μεγάλη τους πλειονότητα, αριστερό πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν ήταν μόνον ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος "ενόχλησε" επανειλημμένως το πρωθυπουργικό γραφείο με την επιμονή του στο "όχι" σε κεντροδεξιό υποψήφιο αλλά σχεδόν ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Απλώς ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ανέλαβε να το εκφράσει πιο ...ηχηρά και μέχρι τέλους. Διότι, κατά πληροφορίες, ο ίδιος έως και την τελευταία στιγμή έδινε μάχη όχι μόνον να μην περάσει η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπερ και εγενετο, αλλά ούτε του Προκόπη Παυλόπουλο, μιλώντας για λανθασμένη  επιλογή που θα στείλει θολό μήνυμα στην κοινωνία.

Όχι μέχρι τέλους
Τις αντιρρήσεις του εξέφρασε  κ. Λαφαζάνης και εντός της Κ.Ο που συνεδρίασε νωρίτερα, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι από τη στιγμή που η απόφαση του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε, σκέψεις για αμφισβήτηση περαιτέρω, δεν υπάρχουν.

Όπερ σημαίνει ότι θα ψηφίσει στην αυριανή ψηφοφορία υπέρ του κ. Παυλόπουλου.

Με ...καταψήφιση απειλεί ωστόσο η Ραχήλ Μακρή, η οποία διαφώνησε εντόνως με την επιλογή του Πρωθυπουργού. Συνομιλητές της βουλευτού Κοζάνης, άφηναν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αψηφήσει την κομματική "γραμμή" και να μην δώσει την ψήφο της στον Π. Παυλόπουλο.

Στέλέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως εκτιμούσαν ότι βάσει του ...κλίματος και των αρνητικών τοποθετήσεων ουκ ολίγων βουλευτών του κόμματος στην Κ.Ο, δεν αποκλείεται να σημειωθούν γενικώς διαρροές και να μην εμφανιστεί "μασίφ" αύριο η κοινοβουλευτική ομάδα.

Παναγιώτη, μην ενδίδεις

Στο μεταξύ σε κοινοβουλευτικό πηγαδάκι που στήθηκε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ.Παυλόπουλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνήθηκε ότι ο ίδιος ήταν η αιτία που "φαγώθηκε" ο Π. Αβραμόπουλος.

" Με φώναξαν στο Μαξίμου και πήγα. Διαφωνούσα με την επιλογή Αβραμόπουλου, όπως διαφώνησα και με την επιλογή Παυλόπουλου. Δεν πήγα να κατασπαράξω κανέναν" είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους την ώρα που τον διάδρομο διέσχιζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος του φώναξε:

- Παναγιώτη, μην ενδίδεις! Το ξέρω ότι το χες μαράζι να ψηφίσεις τον Παυλόπουλο
- Ναι, ναι κι εσύ! του ανταπάντησε ο υπουργός.
- εγώ, δεν θα τον ψηφίσω, δεν θα έχω τη χαρά,  αντέτεινε δηκτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: