Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Παυλόπουλος: «Δεν περίμενα την πρόταση για την Προεδρία»

..

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Είναι πρόταση τιμής και ευθύνης για μένα η υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν περίμενα την πρόταση», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι καλύτερο στη ζωή να μην περιμένεις κάτι, αλλά η ζωή να στο φέρνει».

«Η πρόταση αυτή μου δίνει τη δυνατότητα, με τις ταπεινές μου δυνάμεις, να συμβάλω στον αγώνα για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την Ευρώπη. Μια Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και η οποία μπορεί να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες της, που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι είναι συγκινημένος, ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε: «Θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;».

Στη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για «ανάγκη να δοθεί ένας κοινός αγώνας προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το τέλμα» αλλά και να «αποκατασταθούν οι αξίες που έχουν χαθεί εδώ και καιρό από την Ευρώπη».

«Να βγει ο τόπος από αυτό το τέλμα» είπε ο κ. Παυλόπουλος προσθέτοντας ότι «πρέπει λαός μας να γνωρίσει την περηφάνεια και την ελπίδα».

Την ανάγκη για ενότητα στη χώρα επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Νωρίτερα, αναχωρώντας για το Μαξίμου από το πολιτικό του γραφείο, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν: «Σας ευχαριστώ για την υπομονή που κάνατε. Δήλωσή μου θα υπάρξει μετά τη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και σας ζητώ συγγνώμη ξανά για τον κόπο που κάνετε όλη αυτή την ώρα».

Συναντήσεις Τσίπρα με Παπούλια, Θεοδωράκη, Βενιζέλο
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 13.00 θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και στις 14.00 με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: