Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης για απόφαση της ΕΚΤ: Εξασφαλισμένο το τραπεζικό σύστημα .

Γ. Σακελλαρίδης για απόφαση της ΕΚΤ: Εξασφαλισμένο το τραπεζικό σύστημα - Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας    
..


Γ. Σακελλαρίδης για απόφαση της ΕΚΤ: Εξασφαλισμένο το τραπεζικό σύστημα - Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας...

Καθησυχαστικός αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα της χώρας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" την επομένη της αιφνιδιαστικής απόφασης της ΕΚΤ να μην δέχεται από τις 11/2 ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για να δανείζει τις τράπεζες.

"Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο όσον αφορά την ρευστότητά του και την χρηματοδότησή του και επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας", είπε ο κ. Σακελλαρίδης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για "μέτρο πολιτικής πίεσης, την στιγμή που υπάρχει εν εξελίξει διαβούλευση που εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα".

Για τις διαπραγματεύσεις τόνισε ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και καλή διάθεση για αμοιβαία επωφελή λύση.
"Ζητούμενο είναι να υπάρχει καλή διάθεση για συνομιλίες, να βρίσκονται κοινά σημεία για να πατήσουν οι νέες συμφωνίες", είπε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε ωστόσο ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να σταματήσει ένας παραλογισμός σχετικά με την οικονομική πολιτική της λιτότητας.
Η κυβέρνηση -τόνισε- ζητάει μια συμφωνία μεταβατική, "μια συμφωνία γέφυρα" στη διάρκεια της οποίας να γίνουν "πραγματικές συζητήσεις και να δείξουμε τα πρώτα βήματα γραφής ως ελληνική κυβέρνηση" πάνω σε ζητήματα σε οποία συμφωνούμε με τους εταίρους.

πηγή: megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: