Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μπαίνει μπροστά ο Καραμανλής - "Να στηρίξουμε την παράταξη για τη σταθερότητα" το μήνυμα ενόψει της Ευρωκάλπης


Τα χρόνια πολλά στον Κώστα Καραμανλή έφεραν χαμόγελα στη Συγγρού. Από νωρίς χθες το πρωί κυκλοφόρησαν τα νέα ότι ο πρώην Πρωθυπουργός απαντά στις ευχές... πολιτικά.
Η φράση του ....
πρώην προέδρου έχει μήνυμα συστράτευσης και είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη "γραμμή" του κόμματος, δείχνοντας έτσι με τον τρόπο του ότι συμμετέχει ενεργά στον αγώνα ενόψει ευρωεκλογών.
"Σκληρό ροκ" και συσπείρωση τα "κλειδιά" της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών
"Να στηρίξουμε την παράταξή μας. Όσο ισχυρότερη η ΝΔ, τόσο περισσότερο διασφαλίζεται η αναγκαία για τον τόπο πολιτική σταθερότητα" έλεγε σε όσους τον κάλεσαν για τα χρόνια πολλά και ήδη στο γαλάζιο στρατόπεδο το νέο κυκλοφόρησε.
Η Συγγρού εδώ και ημέρες περίμενε μια ανάλογη κίνηση καθώς επιθυμεί να αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσης ενόψει της Κυριακής.
Ο ρόλος που μπορεί να παίξει ο πρώην πρωθυπουργός είναι καταλυτικός καθώς μετά τα καλά νέα της πρώτης κάλπης την περασμένη Κυριακή η ΝΔ αυξάνει τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να ψαλιδίσει τις όποιες ελπίδες της Κουμουνδούρου για επικράτηση και μάλιστα με διαφορά ικανή που θα μπορέσει να προκαλέσει τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή.
Για ακόμη μια φορά ο Κ. Καραμανλής επέλεξε με τον δικό του τρόπο να παρέμβει ενόψει μιας κρίσιμης μάχης, στις εκλογές του 2012 ήταν μέσω επιστολής, τώρα με το μήνυμα προς τους γαλάζιους.
Γκρίνια για στελέχη που προτιμούν να μην πάρουν μέρος στην προεκλογική μάχη
Όμως στη Συγγρού υπάρχει και προβληματισμός ή και θυμός για τη στάση άλλων στελεχών που επέλεξαν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο να απέχουν, να λάμψουν δια της απουσίας τους από τον "κοινό αγώνα" της παράταξης.
Πολλοί στοχοποιούν με τον τρόπο αυτό τη Ντόρα Μπακογιάννη που επέλεξε να μην εμφανιστεί ούτε καν σε τηλεοπτικά πάνελ για να δώσει τον αγώνα υπέρ της παράταξης.
Ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει αισιοδοξία πως όπως και στην πρώτη κάλπη έτσι και αυτή τη φορά στις ευρωεκλογές οι πολίτες δεν θα αποδοκιμάσουν το κόμμα, τουλάχιστον στο βαθμό που υπολογίζουν οι αντίπαλοι, αν και μεγάλο ζήτημα παραμένει η λεγόμενη χαλαρή ψήφος και η αποχή.
Σκληρή ρητορική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και αύξηση των τόνων σε συνδυασμό με την πλήρη ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού και των κορυφαίων στελεχών όπως στην περίπτωση Καραμανλή θεωρούνται τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν τη γαλάζια βάση να συσπειρωθεί "κρατώντας" τα ποσοστά του κόμματος σε υψηλά επίπεδα..
Πρωτοσέλιδο 22.5.2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: