Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Φεύγουν τα πατάρια από τον πεζόδρομο - Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης


Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 Τοπικά
Την «απομάκρυνση» όλων των παταριών από τον πεζόδρομο της πόλης αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, εφαρμόζοντας έτσι την απόφαση της Αποκεντρωμένης...
Διοίκησης.
Εισηγούμενος το θέμα ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κατερίνης κ. Βαλάντης Θεοδώρου έκανε μια αναφορά στην προσπάθεια της διοίκησης να βάλει «τάξη» στον πεζόδρομο της πόλης. Όπως είπε, το 2008 μπήκαν τα «πατάρια» στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης. Από τότε μέχρι και το 2012 κάθε χρόνο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας των πεζοδρόμων. Από το 2012 όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε εν μέρει τον κανονισμό αυτό.Συνεχίζοντας ο κ. Θεοδώρου είπε πως ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει προσφυγή κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έως ότου όμως εκδικαστεί αυτή η προσφυγή θα πρέπει να αφαιρεθούν τόσο τα επίμαχα άρθρα από τον κανονισμό λειτουργίας των πεζοδρόμων αλλά και όλα τα πατάρια καθώς αυτά πλέον θεωρούνται «αυθαίρετα».
Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Κυριακίδης τόνισε πως «στην προσπάθεια να μπει τάξη στον πεζόδρομο φτάσαμε στο σημείο να έχουμε εμμονή με τα πατάρια» ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο γεγονός πως πουθενά δεν υπάρχει ράμπα για να εξυπηρετούνται τα ΑμεΑ.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Μάντζιος αναφέρθηκε στη μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή της απόφασης, ενώ αναρωτήθηκε για το τι θα γίνει αν κάποιος επιχειρηματίας προσφύγει κατά του Δήμου, τη στιγμή που έβαλε χρήματα για να τα κατασκευάσει και σαφώς όχι με προοπτική πενταετίας.
Από την πλευρά του ο κ. Σατραζέμης διαφώνησε με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και με την ξήλωση των παταριών από τον πεζόδρομο, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι πολύ πιθανότατα ο δήμος να κερδίσει την προσφυγή. Πρότεινε τέλος να αποσυρθεί το θέμα και να συζητηθεί αναλυτικά σε μία επόμενη συνεδρίαση
Να γίνει μία σοβαρή κουβέντα για τον κανονισμό λειτουργίας των πεζοδρόμων πρότεινε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαλτζάρης, ενώ τόνισε πως το Δημοτικό Συμβούλιο αν θέλει να λειτουργήσει καλύτερα θα έπρεπε να διαθέτει και ένα νομικό σύμβουλο.
«Κακώς οι δημότες της Κατερίνης πλήρωσαν το 50% των παταριών (υπενθυμίζεται ότι το 50% του κόστους των παταριών το πλήρωσε ο Δήμος και το υπόλοιπο οι επιχειρηματίες). Κακώς μπήκανε τα πατάρια. Είμαι σίγουρος τώρα πως σε δεύτερο χρόνο θα έρθουν και οι αγωγές των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: