Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινή απόδραση

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
Sfendami Adventure Experience

Η καλοκαιρινή γιορτή στο λόφο του προφήτη Ηλία έλαβε τέλος μετά από ένα διήμερο ορεινών δράσεων, αδρεναλίνης και μουσικής. Πολλοί..
οι κατασκηνωτές αλλά και οι συμμετοχές στους παιδικούς αγώνες. Η υπερβολική ζέστη των 38 βαθμών που επικράτησε το διήμερο δεν πτόησε τους 113 αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες αλλά και τα 50 παιδιά στις μικρές κατηγορίες.
Η αυλαία άνοιξε με τους παιδικούς αγώνες 4-12 ετών ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας και με την δύση του ήλιου δόθηκε η εκκίνηση στο νυκτερινό αγώνα MTB . 41τολμηροί ποδηλάτες πήραν εκκίνηση και περιπλανήθηκαν σε μονοπάτια 12 χμ και δασικούς δρόμους 8 χμ. Νικητής του sfendami night trail στον αγώνα mtb είναι ο Μεταλλίδης Χρήστος, αθλητής του Βέλος - Βotteccia με 2ο το Βροχίδη Αλέξανδρο, αθλητή της NUTRIXXION και 3ο τον Σπυρίδη Γιάννη. Με διαφορά 15 λεπτών δόθηκε η εκκίνηση στο νυκτερινό αγώνα ορεινού τρεξίματος με 31 αθλητές που σαν πυγολαμπίδες ξεχύθηκαν στη βραδινή περιπέτειά τους. Ανάμεσα τους υπήρχε και μια συμμετοχή αθλητή από το Ισραήλ . Εντυπωσιακή παρουσία γυναικών με 6 αθλήτριες να έχουν πάρει εκκίνηση ποσοστό υψηλό συγκριτικά με τους συμμετέχοντες .
Νικητής του sfendami night trail στο ορεινό τρέξιμο είναι ο Καστοριανός Πανουγόπουλος Στέλιος, αθλητής της ALASKA FOR KASTORIA, με 2ο τον Καραγιάννη Εύθυμη και 3ο τον Μακέδο Θεόφιλο. Στην κατηγορία γυναικών νικήτρια είναι η αθλήτρια του Α.Σ. Φίλιππου Βέροιας Ζιάκου Γενοφέβα, αθλήτρια του στίβου των 10 χμ. που με την πρώτη της επαφή σε αγώνα βουνού και μάλιστα νυκτερινό κατέκτησε την 1η θέση. Στη 2η βρέθηκε η Ματθαιοπούλου Ελένη, αθλήτρια του ROOT και στην 3η η Σταμούλη Ζωή, επίσης αθλήτρια του Α.Σ.Φίλιππου Βέροιας .Σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν δόθηκε μετάλλιο συλλεκτικό με το σύμβολο της διοργάνωσης .Την αυλαία της νυκτερινής βραδιάς έκλεισε μουσική με φλάουτο αλλά και μουσικό σχήμα έντεχνης ελληνικής μουσικής.
Την επόμενη μέρα από νωρίς συγκεντρώθηκαν οι φίλοι του mtb για να συμμετέχουν στον 1ο αγώνα sfendami enduro race που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες ήταν 41 και η εκκίνηση δίνονταν ατομικά στον κάθε αθλητή. Μεγάλος ενθουσιασμός και αγωνία επικρατούσε σε όλους καθώς ο κάθε αθλητής γνώριζε το χρόνο του και από ειδική διαδρομή σε ειδική ακολουθούσε τακτική για την καλύτερη θέση . Νικητής μετά από τις 3 ειδικές διαδρομές είναι ο Βροχίδης Αλέξανδρος, αθλητής της NUTRIXXION, με 2ο Μεταλλίδη Χρήστο, αθλητή του Βέλος - Βotteccia και 3ο τον Αλέξανδρο Πετρούτσο, αθλητή Μondis Ordo/SMF Team. Θετικότατες οι εντυπώσεις από όλους τους συμμετέχοντες για τον αγώνα enduro και μάλιστα να δηλώνουν παρόν από τώρα για το 2013.To διήμερο καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ERT 3 για την εκπομπή «Zήσε την Ελλάδα» και την δημοσιογραφική ομάδα του Άρη Eύδου. Φωτογραφικά καλύφθηκε από την go-mrp.
Σημαντικότατη η παρουσία του Σώματος Σαμαρειτών του Περιφερικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με 30 μέλη να είναι παρόν το διήμερο και να παρέχουν ασφάλεια ,επικοινωνίες και αντιμετώπιση προβλημάτων συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας διοργάνωσης υψηλών προδιαγραφών. Πολύτιμη αποδείχθηκε η τεχνική υποστήριξη της shimano για την εξέλιξη των αγώνων του διημέρου με υπεύθυνο τον Γώγο Πέτρο του καταστήματος «Ορθοπεταλιά».
Η nutrixxion υποστήριξε τους 2 σταθμούς υδροδοσιας –τροφοδοσίας με ηλεκτρολύτες Η διοργανώτρια αρχή ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ ευχαριστεί όλους εσάς που με την παρουσία σας τιμήσατε τη διοργάνωση αθλητές, θεατές, κατασκηνωτές αλλά και τους 30 εθελοντές φίλους της διοργάνωσης που χωρίς την εθελοντική τους υποστήριξη δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχή έκβαση αυτή η αθλητική γιορτή. Επιπλέον αποφάσισε να δώσει δωρεάν έγγραφες στους 3 πρώτους νικητές των αγώνων sfendami nihgt trail και sfendami enduro race και στην πρώτη νικήτρια των αντίστοιχων αγώνων για το 7ο SMF sfendami mountain festival που θα πραγματοποιηθεί 20-21 Απρίλιου το 2013. Ραντεβού στη Σφενδάμη τον Απρίλιο αλλά και τον Σεπτέμβριο 2013 για την επανάληψη του sfendami adventure experience./ από  ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: