Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Στο Ελατοχώρι 6 - 9 Σεπτεμβρίου - Όλα έτοιμα για το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών


http://www.dimosfestou.gr/files/items/1/1204/agrotes_2.jpg 

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 Τοπικά
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών - ΠΕΝΑ, αντί απλά να διαμαρτύρεται, όπως βέβαια έχει κάνει πολλές φορές τεκμηριωμένα, προτιμά να ενεργεί, για να καλύψει μέρος του...
απαράδεκτου κενού στην δημόσια αγροτική εκπαίδευση, στην δημόσια αγροτική επαγγελματική κατάρτιση, στην αγροτική πληροφόρηση & ενημέρωση, στην μεταφορά αγροτικής τεχνογνωσίας & καινοτομίας, ακόμα και στην σχεδόν πλήρη έλλειψη υποστήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας.
Οι Νέοι Αγρότες, μόνοι, με πλήρη κάλυψη της διοργάνωσης του Συνεδρίου τους από τους ίδιους και εθελοντές, και με την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου και την κοινωνίας του Ελατοχωρίου, καινοτομούν και παρουσιάζουν τον θησαυρό των αγροτικών επαγγελματικών εμπειριών τους σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την πραγματική αγροτική επιχειρηματικότητα και την πραγματική αγροτική ζωή & κοινωνία.

Ο αριθμός των ανθρωποετών επαγγελματικής εμπειρίας όσων Αγροτών συγκεντρωθούν στο Ελατοχώρι, 6-9 Σεπτεμβρίου 2012, είναι υπερβολικά μεγάλος, σε σχέση με τα ανθρωποέτη θεωρητικής προσέγγισης και εμπειρίας, σεβαστών καθ' όλα, ομιλητών.

Απόλυτα πιστοί οι Νέοι Αγρότες στο ανθρωποκεντρικό περιβάλλον της αγροτικής κοινωνίας και τις εξυπηρετούμενες, από την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, δομές της, σχεδίασαν την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών μέσα στο χωριό, δίπλα στην εκκλησία, με επίκεντρο το Πολιτιστικό κέντρο, με αξιοποίηση του σχολείου, με συνδρομή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και προσφορά γευμάτων σε όλα τα διαθέσιμα εστιατόρια του Ελατοχωρίου, το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών φιλοδοξεί να προσφέρει μια πραγματική εικόνα αγροτικού χωριού, σε πραγματικό χωριό, με πραγματικούς επαγγελματίες αγρότες.

Οι ραγδαίες μεταβολές στο περιβάλλον (κλιματικές, φυσικές, τεχνολογικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές κ.λ.π.) διαμορφώνουν νέες μορφές συνεργασιών και μια νέα δυναμική στην ΥΠΑΙΘΡΟ, ενώ σηματοδότης πρέπει να είναι η πρόταση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ 2012.

Όλα αυτά είναι κομμάτια της επιτυχίας του «παζλ» του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, που θα υποδεχθεί τους συνέδρους (με εγγραφή και κόστος συμμετοχής) την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012.

Η Παρασκευή και το Σάββατο (7-8/9/2012) έχουν αφιερωθεί στην ανταλλαγή εμπειριών και την Παρουσίαση Πετυχημένων Πρακτικών στις διάφορες αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Από τις Παρουσιάσεις θα προκύψουν οι πέντε καλύτερες για την εκπροσώπηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ και του δυναμισμού των Νέων Αγροτών σε ελληνικά και Ευρωπαϊκά φόρουμ, με αποκορύφωμα την παρουσίασή τους στις Βρυξέλλες.

Την Κυριακή, 9/9/2012, όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές, ελεύθερες για όλους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς κόστος συμμετοχής, για να εμπλουτίσουμε τις σκέψεις μας για το Μέλλον του Αγροτικού Κόσμου, και πρώτο σταθμό την ΥΠΑΙΘΡΟ 2020, όπου έχουν προσκληθεί με εισηγήσεις τους το Παράρτημα ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γεωπόνων Μακεδονίας Θράκης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωβουλευτές και συγκεκριμένοι εκπρόσωποι φορέων δομών του αγροτικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: