Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

«Σαράντα βάρκες στο γυαλό»

http://www.peri-grafis.com/spaw2/uploads/images/s3.jpg 

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 
Γκράγκα –γκρούγκ  βογγούσαν  οι ερπύστριες  των αρμάτων μάχης στον στίβο τεθωρακισμένων του Λιτοχώρου. Η σκόνη να σηκώνεται σύννεφο...
καθώς τα ατσάλινα θεριά αναμετρούταν  με τις δοκιμασίες. Ήταν οι εξετάσεις που θα καθόριζαν ποιο άρμα θα ήταν το καταλληλότερο για τις ένοπλες δυνάμεις μας. 
    Εκεί έβλεπες τα άρματα να ξεπροβάλουν σαν προϊστορικά τέρατα μέσα από τεχνητές λίμνες ή να υπερπηδούν εμπόδια .  Εκεί ανάβανε οι μηχανές μετά από δοκιμές συνεχούς πορείας . Εκεί ξερνούσαν τα κανόνια φωτιά κι ατσάλι . Για δυό μήνες και παραπάνω  χειριστές κι αξιωματικοί είχαν φτάσει στα όριά τους από την πίεση χρόνου καθώς τα αποτελέσματα εκτός από την δική μας ηγεσία τα ανέμενε όλος ο πλανήτης. 
 Η δοκιμασία αφορούσε έξι άρματα.
?  το αμερικανικό Μ1Α2 ABRAMS 
?  το γερμανικό  Leopard 2Α5
?  το γαλλικό Lecrec 
?  το βρετανικό Challenger
?  το ρωσικό Τ-80U
?  και το  ουκρανικό Τ-84
    Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ήταν κατά πόσο αυτά που ισχυριζότανε οι κατασκευάστριες εταιρείες είχαν σχέση με τη πραγματικότητα ή ήταν φούμαρα. Φυσικά η αλήθεια ήταν κάπου στην μέση.
    Η δοκιμασία αυτή χρησίμευσε περισσότερο στους γείτονες που αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους άρμα ΑLTAY όνομα που θυμίζει τον τόπο καταγωγή τους. Παρ όλο που πρόκειται για αντιγραφή του Leopard μάλλον δεν πρόκειται να υλοποιηθεί καθώς τα ηλεκτρονικά μέρη   που απαιτούνται δεν πρόκειται να τους χορηγηθούν. Δεν είναι κοροΐδα Γερμανοί και Αμερικανοί να κάνουν την Τουρκία πωλητή όπλων και να χάσουν τέτοιον πελάτη .
  Τώρα θα πείτε τι μας ενδιαφέρουν εμάς περσινά ξινά σταφύλια  , δοκιμές και πράσινα άλογα. Εδώ δεν αποφασίσαμε τι θα ψηφίσουμε τα τανκς και τα κανόνια  που δεν είναι μακαρόνια μας μαράνανε ;
     Να όμως  που η προμήθεια αυτή ήταν ένα από τα εισιτήριά μας στην ΟΝΕ την αρχή των δεινών . Τότε , πριν από τις δοκιμές οι πολιτικοί είχαν αποφασίσει για τα  leopard για τα οποία ακόμα δεν έχουμε πυρομαχικά ! Τόσα βιαστικά ήταν !  .
   Μιας λοιπόν και ήταν προαποφασισμένα γιατί ξοδέψανε του κόσμου τα λεφτά για καύσιμα και ταλαιπωρήσανε τους ένοπλους ; Απλούστατα αυτό ήταν το σκηνικό για να δοθεί αληθοφάνεια. Οι άνθρωποι ήταν γεννημένοι θεατρίνοι .
 Τότε σκεφτήκανε γιατί να μην συνδυάσουν μετά του ωφελίμου το τερπνό. Εξήντα εκατομμύρια ήταν αυτά . Καθόλου αμελητέο ποσό έστω και για μπουχτισμένους . Όμως  ο Άκης είχε παραεκτεθεί . Εκτός του ότι ήταν χρόνια ΥΠΕΘΑ είχε και καμιά σαρανταριά ραντεβού με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens. Τώρα θα μου πείτε ότι το Μητσοτακέϊκο είχε 119 ραντεβού αλλά αυτοί είχαν και φιλικές σχέσεις . Επί πλέον ο Γιάννος των Οικονομικών γκρίνιαζε ότι αντί για βούτυρο αγοράζαμε κανόνια. Έτσι κάνανε ΥΠΕΘΑ τον Γιάννο που έκανε τόσο καλά τη δουλειά του ώστε τον ψάχνει κι αυτόν ο εισαγγελέας να του δώσει συγχαρητήρια.
    Τελικά ο Γιωργάκης κάτι ήξερε όταν έλεγε ότι ο Άκης κι ο Γιάννος δεν είχαν θέση στο δικό του ΠΑΣΟΚ . Άλλωστε γι αυτούς έλεγε ο κ. Πάγκαλος «μαζί τα φάγαμε» . Ήταν κι αυτός στο ΚΥΣΕΑ. Τελικά μόνο αυτοί κι ο Πάγκαλος δεν ξαναζητούν την ψήφο μας !
  Προφητικό όμως θα αποδειχθεί οσονούπω το δημώδες άσμα  « Σαράντα βάρκες στο γυαλό μα ο Γιάννος λέει σαράντα δυό » Απλούστατα οι δύο ήταν μίζες !  Ο ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ (Κ,Δ)
- ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: