Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012
Μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Ευ. Βενιζέλου. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι αποφάσεις που πρέπει να λάβει το ΠΑΣΟΚ (βάσει καταστατικού) για την κίνηση των....
προεκλογικών διαδικασιών, αλλά και η προετοιμασία των ψηφοδελτίων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε η ανανέωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό που θα φτάσει και το 60%, ενώ ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του φέρεται να ανέφερε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τελικώς στις 6 Μαΐου.
Νέα πρόσωπα- νέοι ρόλοι
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε τη συγκρότηση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, η οποία έχει ως εξής:
«Συντονιστής θα είναι ο Βασίλης Γερανίδης. Μέλος της, ο Βαγγέλης Αργύρης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος αναλαμβάνει ταυτόχρονα και υπεύθυνος Οργανωτικού του Κινήματος και, με την ιδιότητά του αυτή, θα συμμετέχει και στην Επιτροπή Ανάδειξης των Υποψηφίων. Επίσης, ο Βασίλης Έξαρχος, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Ασκούνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Δήμαρχος και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Ο Γιάννης Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών. Η Γιώτα Γαζή, Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας και μέλος της ΕΚΑΠ. Η Μαρία Αναγνωστοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου».
Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο Στέλιος Αγγελούδης αναλαμβάνει Διευθυντής του Πολιτικού Σχεδιασμού  και η Χριστίνα Μανωλοπούλου, Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου και ο  Νίκος Σαλαγιάννης αναλαμβάνει χρέη Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ. Προσέθεσε ότι  «ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος παραμένει παρών, συμμετέχει, συνεργάζεται και βοηθά με την πολύτιμη εμπειρία του ιδιαίτερα γύρω από τα θέματα διαχείρισης των οικονομικών».  
Επίσης η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε ότι το διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο στο οποίο θα κληθούν να μετάσχουν οι Γραμματείς των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Οργανώσεων και η Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας, θα συνεδριάσει την Παρασκευή 6 Απριλίου. Η Εθνική Εκλογική Επιτροπή θα ανακοινωθεί αύριο, Τετάρτη. «Δίπλα στα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα υπάρχει τουλάχιστον ίσος αριθμός νέων στελεχών από την κοινωνία, το Εθνικό Συμβούλιο, την Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας - νέα στελέχη, τα οποία θέλουμε να πάρουν την προοπτική της παράταξης στα χέρια τους», τόνισε η κ. Γεννηματά.
Προεκλογική εκστρατεία
Ανακοίνωσε επίσης, ότι το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να στείλει τις βασικές εγκυκλίους, για τη συγκρότηση των Νομαρχιακών Εκλογικών Επιτροπών και των Περιφερειακών Εκλογικών Επιτροπών, για τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων. Σημείωσε ότι «η προεκλογική εκστρατεία, η οποία θα κινηθεί με όσο γίνεται μικρότερο προϋπολογισμό. Θα είναι μία όσο το δυνατόν λιτή, αλλά ουσιαστική προεκλογική εκστρατεία, βασισμένη στον πολιτικό μας λόγο, βασισμένη στη σχέση ειλικρίνειας με τους πολίτες. Θα προσπαθήσουμε να μηδενίσουμε τα έξοδα σε σχέση με εκτυπώσεις, δεν θα υπάρχουν αφίσες, δεν θέλουμε να ρυπάνουμε καθόλου τις πόλεις, θέλουμε να σεβαστούμε πλήρως την ησυχία και την αγωνία των Ελλήνων πολιτών. Θα επενδύσουμε, σ’ αυτό τον προεκλογικό αγώνα, στον πολιτικό μας λόγο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί μόνο μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο. Θα δώσουμε πάρα πολύ μεγάλο βάρος στην προσωπική επαφή, στην επαφή με τον κάθε πολίτη».
Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα παρόν στα δύσκολα και θα είναι και τώρα, γιατί το αξίζει ο τόπος»
Διαγραφέντες- αποχωρούντες
Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε συζήτηση για την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών καθώς πρόκειται για θέμα που θα χειριστεί αποκλειστικά και κατά περίπτωση ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι οι εννέα που ψήφισαν «παρών» και δεν καταψήφισαν τη δανειακή σύμβαση θεωρείται δεδομένο ότι επιστρέψουν.
Ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την κα Β. Παπανδρέου, πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος» αναφέρουν ότι θα κληθεί να απαντήσει για το τι προτίθεται να πράξει και πως αν το επιθυμεί θα έχει θέση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, παρά τη στάση της κατά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ίδιο ισχύει και για τις κυρίες Μιλένα Αποστολάκη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Παράλληλα, αναμένεται ότι βουλευτές που «τιμωρήθηκαν» με τη μη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια (π.χ. Δ. Καρύδης, Χρ. Αράπογλου κ.ά.) θα ενταχθούν τελικώς στις λίστες. 
Πάντως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης με κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Βενιζέλος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές ανακοινώνουν μεμονωμένα στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν προτίθενται να είναι υποψήφιοι, χωρίς προηγουμένως να τον έχουν ενημερώσει για τις προθέσεις τους (όπως πχ ο Σ. Ξυνίδης). Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν φήμες ότι πολλοί είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζουν να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές, ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Πάγκαλο και του κ. Ξυνίδη. Μάλιστα, μεταξύ αυτών φέρονται να υπάρχουν και μεγάλα ονόματα, όπως οι κ.κ. Χυτήρης, Βαλυράκης, Βούγιας, καθώς και η κα Β. Παπανδρέου.
http://www.eklogika.gr/news/8648

Δεν υπάρχουν σχόλια: